Stop afbouw algemene heffingskorting

'De afbouw van de overdraagbare algemene heffingskorting moet worden stopgezet, en er zou teruggekeerd moeten worden naar de vroegere, volledige overdraagbaarheid. De verschillen in belastingdruk tussen enkelverdieners en tweeverdieners zijn nu onrechtvaardig groot geworden.

Weg met de discriminatie tussen betaald en onbetaald werk

De exorbitante discriminatie tussen betaald werk en onbetaald werk moet worden beëindigd. Het maatschappelijk belang van het verrichten van onbetaalde werkzaamheden, waaronder het opvoeden van kinderen, mantelzorg en vrijwilligerswerk, wordt ernstig onderschat.

Overheid moet respect hebben voor keuzevrijheid

De overheid moet (weer) respect hebben voor de keuzevrijheid wie van de fiscale partners (on)betaald werk verricht (en hoeveel uren per week).'

Aanbevelingen WI-SGP

Bovenstaande is slechts één van de aanbevelingen die het WI-SGP doet, naar aanleiding van een onderzoek, waarin de inkomstenbelasting van vier EU-lidstaten (Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Zweden) vergeleken is met die van Nederland.

Al eerder pleitte de SGP voor een leefvormneutrale inkomstenbelastig, zodat gezinnen de vrijheid krijgen zelf te kiezen hoe ze arbeid en zorg willen combineren.

Conferentie 'Rechtvaardige belastingen' op 11 januari 2012

Op woensdagavond 11 januari 2012, organiseert de Guido de Brès-Stichting een conferentie over het thema ‘rechtvaardige belastingen’.

Tweede Kamerlid, prof. dr. Elbert Dijkgraaf, en prof. dr. Raymond Gradus, directeur van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA, zullen dan met elkaar in discussie gaan. Ook wordt de studie van het WI gepresenteerd.

Locatie

De conferentie vindt plaats in Hogeschool Driestar-Educatief, Burg. Jamessingel 2 in Gouda en begint op 19.45 uur. De toegang is gratis. In verband met de organisatie is aanmelding verplicht.

Meer informatie

Jan Schippers, directeur Wetenschappelijk Instituut voor de SGP
T: 0182-696912
M: 06-21580546
E: jaschippers@sgp.nl
I: www.wi.sgp.nl

Alle aanbevelingen lezen?

Lees het artikel Inkomstenbelasting moet rechtvaardiger en eenvoudiger.

Volg Het Moederfront op Twitter!


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Ik heb een beter idee voor Dhr Schippers; schaf de loonbelasting af en geef dan ook niemand meer aftrek. Kunnen miljarden worden bespaard op het rondpompen van het geld, campagnes om vrouwen aan het werk te krijgen en kan iedereen mooi naar eigen inzicht alles regelen. De overheid kan het blijkbaar niet. Mensen moeten 'zelfredzaam' zijn. Nou, voeg eens de daad bij het woord zou ik zeggen. Scheelt enorm in bureaucratische onzin ook nog een keer! Tel uit. Winst voor iedereen!

  2. Ik heb een beter idee voor Dhr Schippers; schaf de loonbelasting af en geef dan ook niemand meer aftrek. Kunnen miljarden worden bespaard op het rondpompen van het geld, campagnes om vrouwen aan het werk te krijgen en kan iedereen mooi naar eigen inzicht alles regelen. De overheid kan het blijkbaar niet. Mensen moeten 'zelfredzaam' zijn. Nou, voeg eens de daad bij het woord zou ik zeggen. Scheelt enorm in bureaucratische onzin ook nog een keer! Tel uit. Winst voor iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *