Moeders en vrijwilligerswerk

In onze rubriek, 'De mij, dat ben ik!', laten we regelmatig moeders aan het woord die vrijwilligerswerk doen.

Zou jij ook best graag vrijwilligerswerk willen doen, maar heb je weinig tijd, of kun je je niet voor langere tijd vastleggen?

Dan biedt NL DOET uitkomst! NL DOET is een grote Nederlandse vrijwilligersactie, die iedereen wil stimuleren om op 18 en 19 maart de handen uit de mouwen te steken.

Je kunt daar zoeken naar losse, eenmalige klussen op 18 en 19 maart. Een voorbeeld van zo'n eenmalige klus is bijvoorbeeld een wandeling maken met bejaarden naar het stadscentrum en daar een patat-met eten. Er zijn vervelender klussen!

Meer informatie

NL DOET

Doe jij vrijwilligerswerk?
Vind je dat (thuisblijf)moeders vrijwilligerswerk moeten doen?

Vergelijkbare berichten

5 reacties

 1. Bedoel je daarmee klussen op de school van je kinderen? Als je al niet eens af en toe meehelpt met activiteiten op school,zie ik je ook geen vrijwilligerswerk doen met wildvreemde mensen!

 2. Bedoel je daarmee klussen op de school van je kinderen? Als je al niet eens af en toe meehelpt met activiteiten op school,zie ik je ook geen vrijwilligerswerk doen met wildvreemde mensen!

 3. Ik doe 2 dagen per week de overblijf op de school van M.
  Dit zijn 3 pauzes van een half uur ( bovenbouw,middenbouw,onderbouw) en daarvoor en na nog mappen ophalen in de klassen en daarna invullen ivm het aan de leerkracht melden van bepaalde incidenten.
  Ik hou dan nog 1 lange schooldag van M. over voor het studeren en zou ivm mijn rugklachten ook niet meer aankunnen.
  Maar....ik zou wel erg graag meer doen.

 4. Ik blijf op 2 scholen over als overblijfkracht ( 4 maal in de week 11/2 uur groepen 3,4,5,6,7,8. )waar ik ook 2 cursussen voor heb gevolgd. Ik doe ook de administratie voor de overblijf. Verder heb ik 2 adressen waar ik een kersverse moeder bijsta en een ouder echtpaar help bij allerlei klusjes en het broodnodige gesprek.
  En nee, ik vind niet dan moeders of vaders vrijwilligerswerk moeten doen, alleen als men het leuk vindt en het aankan.

 5. Ik blijf op 2 scholen over als overblijfkracht ( 4 maal in de week 11/2 uur groepen 3,4,5,6,7,8. )waar ik ook 2 cursussen voor heb gevolgd. Ik doe ook de administratie voor de overblijf. Verder heb ik 2 adressen waar ik een kersverse moeder bijsta en een ouder echtpaar help bij allerlei klusjes en het broodnodige gesprek.
  En nee, ik vind niet dan moeders of vaders vrijwilligerswerk moeten doen, alleen als men het leuk vindt en het aankan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *