De mij dat ben ik: Karin knutselt de wereld een stukje mooier

In april 2007 kreeg Karin (35), moeder van Thamar (21 maanden) en leerkracht van groep één en twee, een wel heel bijzonder verjaardagscadeau: een heuse website! Het was het begin van Karins Knutselmap, een site boordevol knutselideeën.

Op maandag, dinsdag en woensdag staat Karin voor de klas, en op donderdag en vrijdag is ze thuis bij haar dochtertje en werkt aan haar website als haar dochtertje slaapt.

Wij interviewden Karin over haar initiatief!

Waarom begon je Karins Knutselmap?

Ik werkte een aantal jaren geleden samen met een een collega die geweldig kon knutselen. We hadden altijd leuke ideetjes en maakte erg veel ruimtelijke knutselwerkjes met de kinderen. Ik ben op een gegeven moment al die leuke knutsels gaan fotograferen, met het idee: 'Dat is misschien handig voor over een paar jaar. Als we dan weer met hetzelfde thema gaan werken kan ik het misschien wel weer gebruiken.'

Na een tijdje had ik erg veel foto's verzameld, en kreeg ik het idee om een site met veel knutselwerkjes te gaan maken. Hiermee kon ik andere mensen ook mijn knutselideetjes laten zien! Ik maakte toen ook veel werkbladen e.a. materiaal. Dat heb ik ook op de site gezet.

Hoe kom je op ideeën/ waar komt je inspiratie vandaan?

Natuurlijk kijk ik rond op het internet om inspiratie op te doen, maar vaak is het zo dat als ik bijvoorbeeld een doos zie, ik meteen een idee krijg om er iets van te knutselen.

Hoeveel tijd besteed je aan Karins Knutselmap per week?

Dat ligt helemaal aan de hoeveelheid knutselwerkjes die ik met de kinderen heb geproduceerd, en hoeveel tijd ik heb, want het blijft een hobby. Maar ik schat toch wel een uurtje of vier per week.

Heb je alle knutselideeën eerst zelf gemaakt?

De foto's die je op Karins Knutselmap ziet zijn foto's van echte kinderwerkjes. Ik maak wel eens een keer een voorbeeldje voor kinderen om te laten zien wat ze moeten doen, maar ik vertél het ze liever. Dan moeten ze namelijk hun eigen fantasie gebruiken bij hun knutselwerkje. Anders krijg je allemaal dezelfde knutsels.

Heb je een creatieve achtergrond/opleiding?

Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Pabo gedaan. Verder heb ik een aantal zomers recreatiewerk gedaan op bungalowparken en campings.

Hoe kom je aan je knutselmaterialen? Gewoon bij de Action of bij een speciaalzaak bijvoorbeeld?

De materialen komen vanaf school, omdat ik daar alle knutsels maak met de kinderen. Voor de traktatiedoosjes die ik verkoop, koop ik 160 grams papier bij inkstation en voor de cocktailprikkertjes gebruik ik gewoon een pak a4-papier en deze koop ik bij de Action/Hema en dergelijke.

Mensen kunnen nu ook dingen bij jou bestellen?

Mensen konden eerst alles gratis van mijn site afhalen. Op een gegeven moment had ik zoveel materiaal gemaakt, en daar zoveel tijd ingestoken, dat ik alle materialen op een cd ben gaan zetten. Zo haal ik mijn onkosten er uit, bijvoorbeeld de kosten voor mijn domeinnaam.

Ik verkoop een aantal cd's per maand. Mijn site wordt steeds bekender, en ik krijg steeds meer bezoekers, dus toen ben ik ook op het idee gekomen om traktatiedoosjes, blikwikkels en cocktailprikkertjes te gaan verkopen. Ook alle koopartikelen heb ik zelf gemaakt.

Hoe kunnen mensen betalen? Ik zie geen 'winkelwagentje' of Paypal?

Misschien komt dat nog in te toekomst. Daarvoor verkoop ik nog te weinig. Ik ben sinds juli 2010 begonnen met de verkoop van de traktatiedoosjes, blikwikkels en de cocktailprikkertjes.
Mensen die iets willen bestellen schrijven het geld over naar mijn rekening en dan stuur ik de materialen zo snel mogelijk op, want dat vind ik service!!

Wat doe je aan publiciteit en marketing?

Ik adverteer op Marktplaats, Ik heb wat flyers opgehangen bij het kinderdagverblijf en op wat basisscholen. Verder probeer ik mijn site zoveel mogelijk aan andere goede sites te linken, zodat mensen mij makkelijker op het internet kunnen vinden.

Hoe heb je je website gemaakt? Zelf of een bureau ingehuurd?

Mijn man is IT-er en is erg handig met het ontwerpen van sites. Ik heb het ontwerp bedacht en hij heeft mijn site in elkaar gezet. Ik onderhoud 'm.

Hoeveel bezoekers heb je op een dag?

Zo'n 1000 bezoekers per dag / zo'n 20.000 per maand, afhankelijk van de tijd van het jaar. In de maanden oktober t/m januari krijg ik veel bezoekers. Dan is er veel interesse voor de thema's herfst, sinterklaas, kerst, winter. In de zomermaanden zitten de scholen dicht, dus heb ik ook minder bezoekers.


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *