Online Netwerk voor (aanstaande) moeders.

Heleen Mosterdijk uit Sliedrecht is moeder van de negen maanden oude Samuël, en richtte www.online-moeders.nl op. Het netwerk richt zich op alle onderwerpen die een moeder bezig kunnen houden.

Heleen: “Het zwanger zijn, het bevallen, en de tijd daarna brengt veel vragen met zich mee. Onze Samuël was een huilbaby, en ik heb wat afgezocht. We hebben toen ook meegewerkt aan een opname van TV Rijnmond over een huilbaby, om daarmee anderen te kunnen helpen. Die opname is overigens ook terug te zien op Online-moeders.nl. Mijn generatie zoekt veel informatie op internet. Zo zie je veel fora op internet waar je vragen kunt stellen aan andere moeders. Ik heb daar zelf veel aan gehad. Dat neemt niet weg dat ik denk dat het behalve nuttig ook veel leuker kan zijn. Daar spring ik met deze website op in. Want behalve de moeilijke momenten zijn er vooral ook leuke momenten, en de trots van een moeder die je graag deelt.”

Sociaal Netwerk

Sociale netwerken zijn ieder inmiddels wel bekend. Het nadeel van een groot netwerk (zoals Hyves) is dat het algemeen en breed is, en wat ruimte open laat voor een bepaald onderwerp. Daarom zijn mensen bereid om aan twee of drie netwerken deel te nemen, zo blijkt uit onderzoek. “Wij hebben nu zo'n nieuw netwerk opgezet voor een specifieke doelgroep: moeders. De inhoud van het netwerk is dan ook gericht op alles wat een (aanstaande) moeder bezig kan houden: van zwanger zijn tot en met huishouding en vakantie”.

Mogelijkheden netwerk

Naast de basisfunctie van het delen van informatie is het ook mogelijk om foto's en video's te plaatsen en te chatten. “Dat betekent dat het netwerk niet bedoeld is voor mensen die anoniem willen blijven. Daar is een sociaal netwerk niet voor. Wel hebben we de mogelijkheid om in sommige groepen anoniem te kunnen posten, omdat je sommige vragen of adviezen wilt vragen over moeilijke onderwerpen zonder daarbij je naam bekend te moeten maken”.

Ook kunnen leden zelf weblogs plaatsen over alle mogelijke onderwerpen. Verder kunnen moeders hun eigen netwerk opzetten door andere leden als vriend toe te voegen, of bekenden uit te nodigen op de website, en vriend te worden. Een mini-markt biedt de gelegenheid om spullen te verkopen aan andere leden.

Het netwerk heeft groepen waarvan leden lid kunnen worden. In een groep vinden discussies plaats die met dat onderwerp te maken hebben. Ook kunnen er in groepen ook foto's en video's geplaatst worden. Een voorbeeld van een groep is 'Naar School'. In deze groep bespreken we alles wat met school te maken heeft, en tevens kunnen daar foto's en video's over dit onderwerp geplaatst worden.

New Beetle Online-moeders.nl

Om de website bekend te maken werd er een New Beetle aangeschaft die voorzien is van reclame. “Geen moeder zal hem nog een keer vergeten als ze hem een keer gezien heeft. Hij straalt het clubgevoel uit dat ook op Online-moeders.nl heerst. Door het promoten met de rood-wit-blauwe Beetle hopen we de komende tijd meer leden op de website te krijgen”.

Gezellig, leuk, en vooral nuttig!

De komende maanden hopen we het netwerk verder uit te breiden met nieuwe functies. Met name de informatievoorziening zal uitgebreid worden. “Maar we starten nu al met een aantrekkelijke website. Ik nodig alle moeders uit om lid te worden van Online Moeders. Het is echt gezellig en leuk, maar vooral heel erg nuttig!”

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *