Moeder is 42.000 euro waard: koop een smartphone?!

'Huisvrouwtje is 42.000 euro waard', kopte de gratis krant Spits denigrerend. En ook de Telegraaf maakte melding van dit denkbeeldige salaris voor moeders.

Wat is een moeder waard?

Het is niet voor het eerst dat er een prijskaartje wordt gehangen aan het werk dat vrouwen thuis doen: zorg, opvoeding en huishouden. De uitkomst is dan ook weinig verrassend.

In dit geval werden de lonen van huishoudster, babysit en privéleraar bij elkaar opgeteld: samen goed voor 70 uur per week, oftewel 10 uur per dag. Deze uitkomst is gebaseerd op een onderzoek onder 3000 Engelse moeders.

Opdrachtgever onderzoek: Brits bedrijf Three

Verrassend vonden wij wel de opdrachtgever van dit onderzoek: het Brits bedrijf Three, dat mobieltjes verkoopt! Waarom doen zíj zo'n onderzoek vraag je je af?

Moeders: een smartphone helpt!

Het antwoord is simpel: om meer mobieltjes te verkopen. En dat doen ze natuurlijk uit de goedheid van hun hart. Uit hun onderzoek blijkt namelijk dat moeders ontzettend druk zijn. Gemiddeld zijn ze per dag een duizelingwekkende tien uur druk met hun kinderen, het huishouden, helpen met huiswerk, en het naar bed brengen.

En Three wil hun leven makkelijker maken met een... smartphone! Lees maar:

'Whether it’s using Jamie Oliver’s Jamie’s Recipes app to find a quick healthy meal for dinner, or using a photo app like Snappy Snaps to send pictures you’ve taken on your phone straight to print, your smartphone and everything it’s designed to do can everyday tasks just that little bit simpler.

We’re on a mission to help give mums back the one thing money can’t buy – time. I know what it’s like to feel as though there aren’t enough hours in the day. My smartphone on Three has made all the difference to me.'

Onderzoek deel mediacampagne

Het onderzoek blijkt onderdeel van een mediacampagne om smartphones aan moeders te slijten. In onderstaand filmpje vertelt de Engelse actrice Denise van Outen hoe haar smartphone haar beste vriend is. Het ding helpt tegen eenzaamheid, het helpt afspraken onthouden want alle moeders hebben immers 'mommy brain', en als ze de weg kwijt is, navigeert haar smartphone haar naar de juiste locatie.

Conclusie

Het Moederfront is blij met de erkenning van de waarde van het werk dat binnenshuis gedaan wordt. Ook al is het een verkapte poging om smartphones aan moeders te slijten! In dat geval komt dat denkbeeldige thuisblijfmoeder maandloon goed van pas!

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *