Reacties

Nederlandse vrouw benut carrière man wel! — 4 reacties

  1. Oh, op die manier, nou ze zal dan wel gelijk hebben want ik had er nog niet eens aan gedacht...Komt mss omdat man en ik totaal andere achtergronden hebben qua werk....:-)

  2. Met meeliften op de carrière van je man wordt in het onderzoek bedoeld dat je gebruik maakt van zijn contacten.

    En inderdaad: de mogelijkheden voor parttime én interessant werk in Nederland zijn vrij uniek.

  3. Wat voegt een onderzoek als dit nou toe? Wordt er nog maar eens opnieuw gezegd dat vrouwen niet ambitieus genoeg zijn, en dat de oplossing zit in ' gelijke verdeling van zorg en werk'. Het is altijd zo'n theoretisch verhaal. Hoe je dat binnen je gezin regelt, hangt in werkelijkheid toch af van een hele hoop factoren. Mijn man en ik bijvoorbeeld hebben een ongelijk opleidingen niveau, hij verdient veel meer dan ik, als wij werk en zorg exact gelijk gingen verdelen, zouden we er alleen maar op achteruit gaan: én minder te besteden én minder tijd met gezin.
    Er wordt gesuggereerd dat er een probleem is met ' vrouwen en werk' , maar die parttime jobs hebben ze toch niet voor niets? Ik heb ook al over een onderzoek gelezen waaruit bleek dat de meeste Europese vrouwen jaloers waren op de Nederlandse, omdat daar zoiets bestaat als parttime werken. Het bleek dat de meeste vrouwen zowel tijd voor werk als gezin wilden hebben. Maar nooit kopt een krant: ' Vrouwen willen genoeg tijd voor zorg' , ofzoiets. Stel je voor. Hoe doe je dat trouwens, 'meeliften op de carrière van je man?' betekent dat zoveel als dat er dan genoeg centen zijn om zorg en huishouden uit te besteden?

  4. Volgens mij lossen we het 'gelijk verdelen probleem' pas op als mannen een baarmoeder (of is het dan een baarvader?) krijgen. De natuur (evolutie of God) heeft anders beslist, moeten we daar een probleem van maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>