Mommy Makeover: wis de sporen van je moederschap

In Amerika werden het afgelopen jaar meer dan 325.000 'Mommy Makeovers' uitgevoerd. Een Mommy Makeover is de naam van een aantal cosmetische ingrepen die vaak op moeders wordt uitgevoerd. De ingreep bestaat uit een borstlift met of zonder implantaten, een buikwandcorrectie en wat liposuctie. En een vaginale reconstructie wordt ook steeds vaker 'meegepakt'. Dit totaalpakket voor moeders wordt inmiddels ook in Nederland aangeboden.

Critici van de Mommy Makeover vinden dat vrouwen tegenwoordig de boodschap krijgen dat de gevolgen van zwangerschap en bevalling lelijk zijn. Vrouwen ervaren nu veel meer druk om als moeder jong en sexy te zijn dan eerdere generaties door het steeds moeilijker haalbare en dwingende schoonheidsideaal.

Sociologen vinden dat de mommy makeover trend wordt aangedreven door de cosmetische industrie die uit is op winst en de irreële verwachtingen van de maatschappij van moeders. Een goed voorbeeld hiervan is de interesse in hoe snel een celebrity haar figuur terugheeft na de bevalling!

Amerikaans blogster Karen Murphy schrijft op haar blog zelfs dat 'de tekenen van het moederschap tekenen van schaamte zijn geworden.'

Grootste zorg is dat de mommy makeover steeds gewoner en uiteindelijk zelfs de nieuwe norm wordt. Dat een puur natuur moeder hetzelfde wordt als Julia Roberts weelderige okselhaar: een schande.


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *