Mijn verhaal: Marjolein

Marjolein (31) werkte na haar studie communicatiewetenschappen op de PR-afdeling van een bedrijf op het gebied van kinderkleding. 


Ze was daar onder andere projectmanager van de webshop, waarvoor ze onderzoeks-en onderhoudswerk deed. Tijdens haar tweede zwangerschap besloot ze Thuisblijfmoeder te worden, en startte een half jaar geleden haar website Couponmama.nl.

Wij interviewden Marjolein over haar keuze om fulltime te moederen en Couponmama.

Het interview over haar website Couponmama kun je lezen in onze rubriek Het Moederbedrijf.

Wanneer, en waarom werd je Thuisblijfmoeder?

Een paar maanden na de bevalling van mijn oudste zoon Timon ging ik weer part-time aan de slag. Maar toen ik ongeveer twee jaar later zwanger werd van Jessy, ben ik helemaal gestopt met werken. Ik wilde heel graag bij mijn kinderen zijn, en ze elke dag van school halen. Uit mijn toenmalige baan haalde ik bovendien nog maar weinig voldoening.

Toen ik na een beetje brainstormen met mijn man op het idee kwam om iets te starten voor mezelf, waarbij ik mijn eigen baas kon zijn en bovendien veel tijd overhield voor mijn kinderen, leek me dat de ideale oplossing. En dat bleek het ook te zijn.

Wat vind je partner van de constructie: kostwinner - thuisblijfmoeder?

Die constructie zit bij ons iets anders in elkaar: ook ik werk, maar ben daarbij thuis, en mijn man Mark werkt fulltime buitenshuis. Hij is gek op zijn werk en het geeft hem veel energie, waardoor hij een nog leukere vader wordt.

Hij werkt overigens niet zo hard dat hij de kinderen maar weinig ziet: hij is altijd op tijd thuis om met ons te eten, en de kinderen in bed te stoppen. We doen nu eigenlijk precies de hoeveelheid werk die we fijn vinden. Hij moedigde het aan dat ik werkte toen ik dat graag wilde, en vind het ook gezellig dat ik nu veel thuis ben.

Was het een makkelijke/moeilijke beslissing?

Grotendeels was het een makkelijke keuze. Toen ik eenmaal mijn tweede had, wist ik heel goed waar mijn hart lag. Toch twijfel je daar wel over: 'Je hebt toch een opleiding genoten, ga je daar dan niets meer mee doen?!' etcetera.

Maar mijn website heeft me laten zien dat je daar niet je keuzes op moet baseren, en dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Bovendien denk ik dat dit soort dingen niet voor altijd hoeven te zijn. Ik heb het nu reuze naar mijn zin als Thuisblijfmoeder, maar als ik ooit meer wil gaan werken, komt dat zeker wel.

Hoe reageerde je omgeving?

Iedereen, van familie tot vrienden tot kennissen, was eigenlijk positief.

Denk je nog weer deel te gaan nemen aan het arbeidsproces?

Ik werk nu dus parttime, maar sluit niet uit dat dat ik in de toekomst meer uren ga draaien. De website groeit ook. Als mijn beide kinderen op school zitten zal ik daar zeker over na gaan denken.

Waarom wel/ waarom niet?

Ik geniet enorm van het moederschap en ik wil ook zo veel mogelijk bij ze zijn. Maar ik weet ook dat mijn kinderen zich langzaam maar zeker van onder mijn ‘vleugels’ zullen losmaken. En ik heb veel plezier van mijn eigen onderneminkje.

Wat is je grootste uitdaging als Thuisblijfmoeder?

Het combineren van taken is soms lastig. Mijn kinderen schelen drie jaar in leeftijd. Dat betekent dat mijn oudste al naar school gaat, en dus een heel ander dagritme heeft dan mijn jongste. Daardoor ben ik veel aan het organiseren.

Wat is het leukst aan fulltime moederen?

Mijn kinderen zien opgroeien, en weten dat ze een veilige thuisbasis hebben.

Kun je een typische week beschrijven van jou als Thuisblijfmoeder?

Door de week sta ik ’s ochtends vroeg op om mijn kinderen klaar te maken voor school, en de peuterspeelzaal. Ik werk dan een paar uur aan CouponMama: ik post nieuwe links en schrijf soms nieuwe artikelen. Vervolgens doe ik meestal de boodschappen en het huishouden, en haal daarna mijn kinderen weer op.

’s Avonds eten we met z’n vieren, waarna mijn man en ik graag nog samen beneden zitten, of naar de film gaan of iets dergelijks – ik heb een lieve moeder, en een goede oppas!

In het weekend doen we leuke dingen met z’n allen. Soms heeft mijn oudste een kinderfeestje, of is er een andere speciale gebeurtenis. Soms plan ik een uitje met vriendinnen of met mijn man. Maar in het weekend zijn er eerlijk gezegd ook een hoop administratieve en huishoudelijke dingen die geregeld moeten worden. Een combinatie van geregel en heel veel plezier, dus.

Meer weten?

Lees hier het interview over Couponmama

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *