Reacties

Hoe Thuisblijfmoeders bijdragen aan het gezinsinkomen — 5 reacties

  1. Mooi geschreven. Ik stoor me ook regelmatig aan die vooroordelen en aan die reacties om 'iemand' te zijn en financieel onafhankelijk te zijn. Gelukkig is dat commentaar nu iets minder, maar ik ben inderdaad gaan bloggen en sinds dit jaar een webwinkel begonnen en daar voel ik mij hartstikke prima bij. Mijn eigen tijd indelen en o.a. naar het ziekenhuis gaan met de oudste zonder bij een baas te hoeven zeuren of het wel kan. Dat geeft mij veel rust.

  2. Het stoort mij ook dat thuisblijfmoeders met de nek worden aangekeken. Maar mijn man is maar wàt blij dat ik thuis ben, zo kan hij inspringen op het werk, zonder dat hij rekening moet houden dat hij op de kinderen moet passen o.i.d. En we hebben onze tweede auto kunnen wegdoen, hebben nu tijd voor een moestuin en dieren,...ja : thuisblijfmoeder zijn heeft zo z'n voordelen!

  3. Leuk stukje. Ook ik als thuisblijfmoeder krijg te maken met veroordelingen. Onlangs zei nog iemand dat ik nooit in mezelf had geinvesteerd. Ik weet gelukkig wel beter. Heb vrijwilligerswerk gedaan, teken- en schilderlessen gevolgd en heb mijn kinderen bijles gegeven. Mijn partner was door zijn werk nooit om 5 uur thuis. Maar er was wel rust zeker in de weekenden. Ik denk ook wel dat de huidige politieke trend is om af te geven op thuismoeders, vroeger werden werkende moeders nogal eens veroordeeld wat ik ook niet terecht vind. Elkaars keuzes respecteren zou veel leuker zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>