Mijn verhaal: Elise

Elise (25) vindt het leven een groot avontuur en begroet enthousiast wat, en wie, ze op haar pad tegenkomt. Zo ook haar man Pablo (35) met wie ze inmiddels vier jaar samen is. Ze zijn de trotse ouders van de tweeëneenhalfjarige Hayley. Ongeveer een jaar geleden gaf Elise haar baan in de horeca op, en werd Thuisblijfmoeder.

De keuze voor het Thuisblijfmoederschap

Elise: 'Ik werkte voornamelijk in de avond/nacht, en mijn man overdag in onze rijschool. Het loon was minimaal, waardoor mijn werk buitenshuis ons geld kóstte. Het geld dat ik in acht uur verdiende, verdiende mijn man met twee uurtjes rijles geven. Bovendien zag ik door mijn werktijden mijn man erg weinig, en ik was de hele dag moe.

Met weinig collega’s had ik een goede band, en de arrogante houding van veel gasten kwam mij de neus uit. Ik stopte met werken, en dat voelde als een bevrijding! Financieel kon het prima uit: mijn man maakt nu iets langere dagen en kan, omdat ik thuis, ben flexibel zijn uren indelen. We vinden dit allebei ideaal, en ook de omgeving reageerde positief.

Ik wil niets missen van de ontwikkeling van mijn kind

Om 40 uur per week te gaan werken en de zorg over te dragen aan een kinderdagverblijf, leek mij geen goed idee. Ik wil mijn kind zelf opvoeden en zo min mogelijk van haar missen. Soms doet ze bijvoorbeeld ineens een leuke uitspraak, en verrast me met iets nieuws dat ze heeft geleerd. Daar kan ik enorm van genieten. Niet dat ik het slecht vind van moeders die er wel voor kiezen om te gaan werken, het is gewoon niet mijn keuze.De dagelijkse praktijk

Als fulltime mama richt ik mij op het huishouden, en de opvoeding van Hayley. Eerst deden Pablo en ik het huishouden samen, en kookte hij vaak. Nu doe ik alles, dat is de afspraak. Hij hoeft alleen de kattenbak te doen, dat vind ik zo vies! En natuurlijk alle klusjes, zoals lampen ophangen en kasten in elkaar zetten.

Uitdaging: sleur voorkomen

Mijn grootste uitdaging als Thuisblijfmoeder is voorkomen dat het mijn leven een sleur wordt. Ik plan daarom graag uitjes en bezoek vriendinnen. Ik wil niet alleen maar bezig zijn met schoonmaken en opvoeden. Ik maak ook veel gebruik van de sociale media om contacten te onderhouden.

Op zaterdag gaat Hayley naar mijn ouders. Vaak doe ik dan lekker helemaal niks. Ik maak er een echte hangdag van: lak mijn nagels, douch veel te lang en wandel een stukje met de hond. Aan het einde van de dag mis ik mijn dochter ontzettend, en ben ik blij als ze weer thuis is.
Op zondag is mijn man vrij, en zijn we lekker met z’n drietjes.

De toekomst

Ik zie de toekomst als een uitdaging, want ik wil van alles. Ik hoop ooit iets te gaan doen met schrijven, of het maken van foto’s. Daar ligt absoluut mijn passie. Op mijn tiende kreeg ik een dagboek voor mijn verjaardag, en daarna ben ik nooit meer gestopt met schrijven.

Ik heb een grote doos vol met volgeschreven dagboeken. Bloggen is nu de manier van schrijven over je leven. Dat doe ik sinds de dag dat Hayley is geboren. Ik had een privéblog voor familie en vrienden. Sinds kort heb ik besloten wat algemener te bloggen zodat het voor iedereen te lezen is. Ik hoop zo zowel mezelf als anderen te vermaken!

Ik wil niet voor altijd thuisblijven. Hayley gaat straks naar school en dan zal ik toch meerdere bezigheden moeten hebben. En als ze straks uit huis gaat, rond haar twintigste, wil ik niet de hele dag alleen thuiszitten.

Ik hoop binnen nu en twee jaar iets leuks te vinden dat ik kan doen naast het moederschap.

Het overheidsbeleid en munttheemoeders

Het overheidsbeleid boeit me eigenlijk weinig. De overheid moet feitelijk blij zijn dat ik mijn arbeidsplek ‘weggeef’ aan iemand die wel hard geld/een baan nodig heeft! Er is tenslotte een hoop werkloosheid. Elma Drayers boek 'Verwende Prinsesjes' ken ik niet, en munttheemoeders zijn niet mijn ding. Ik ben liever samen met mijn dochter, dan dat ik op terrasjes zit te niksen. Ik begrijp deze moeders niet: wees blij dat je thuis bent en zoveel tijd kan besteden met je kind(eren).


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *