Reacties

Truus: fulltime moeder tegen wil en dank — 12 reacties

 1. "Truus deelt Jet Bussemakers bezorgdheid over het feit dat 48% van de Nederlandse vrouwen niet economisch zelfstandig is. Ze is blij dat Jet Bussemaker met haar uitspraken financiële onafhankelijkheid weer op de agenda heeft gezet."
  Ik begrijp niet waarom het een probleem is dat de helft van de vrouwen niet economisch zelfstandig is. Als gezin ben je een economische eenheid. Mijn man zou in zijn eentje evenmin kunnen functioneren als ik.
  Ik zie voor niemand een financieel voordeel als al die vrouwen gaan werken, dan voor de belastingen. Geldt de noodzaak voor zelfredzaamheid dan in het geval van een echtscheiding, om te voorkomen dat ze bijstand moet krijgen? Als een soort werkeloosheidsverzekering?

 2. "Truus deelt Jet Bussemakers bezorgdheid over het feit dat 48% van de Nederlandse vrouwen niet economisch zelfstandig is. Ze is blij dat Jet Bussemaker met haar uitspraken financiële onafhankelijkheid weer op de agenda heeft gezet."
  Ik begrijp niet waarom het een probleem is dat de helft van de vrouwen niet economisch zelfstandig is. Als gezin ben je een economische eenheid. Mijn man zou in zijn eentje evenmin kunnen functioneren als ik.
  Ik zie voor niemand een financieel voordeel als al die vrouwen gaan werken, dan voor de belastingen. Geldt de noodzaak voor zelfredzaamheid dan in het geval van een echtscheiding, om te voorkomen dat ze bijstand moet krijgen? Als een soort werkeloosheidsverzekering?

 3. Beter een gat in je cv, dan een cv in je gat, zeg ik altijd maar.

  Leuk dat je ook iemand die niet zo jubelig is over het hele thuiszitten/blijven/moederen aan het woord hebt gelaten!

 4. Beter een gat in je cv, dan een cv in je gat, zeg ik altijd maar.

  Leuk dat je ook iemand die niet zo jubelig is over het hele thuiszitten/blijven/moederen aan het woord hebt gelaten!

 5. Leuk om te lezen. Heel veel zou ik kunnen zeggen maar ik hou het maar op 3 korte opmerkingen:
  1. Ik begrijp niet hoe Truus zich kan vervelen en tijd over houdt voor een verviervoudiging van het vrijwilligerswerk dat ze doet. Zelfs als ik weinig buiten de deur werk is mijn huishouden nooit af, er blijft altijd een eindeloze to do list! Wat is toch het geheim van thuisZITTEN, ik wil het zo graag maar het lukt me niet!
  2. Verder valt me op dat mensen die zoveel belang hechten aan de intellectuele stimulans van een betaalde baan kennelijk heel interessant werk hebben EN daarbuiten niks interessants doen (lezen, cursus, hobby, nadenken). Truus stelt dat niet iedereen zit te wachten op verhalen over huishouden en kind, maar wat ik echt waanzinnig saai vindt is mensen die het alleen maar over hun werk kunnen hebben.
  3. Ook moet me nog van het hart dat echt niet alle kinderen goed kunnen functioneren als ze naast school ook nog bos hebben. Daar wordt m.i. te makkelijk vanuit gegaan.
  Verder wens ik Truus dat ze krijgt wat ze wil maar dat ze haar eigen wensen niet aan anderen oplegt.

 6. Leuk om te lezen. Heel veel zou ik kunnen zeggen maar ik hou het maar op 3 korte opmerkingen:
  1. Ik begrijp niet hoe Truus zich kan vervelen en tijd over houdt voor een verviervoudiging van het vrijwilligerswerk dat ze doet. Zelfs als ik weinig buiten de deur werk is mijn huishouden nooit af, er blijft altijd een eindeloze to do list! Wat is toch het geheim van thuisZITTEN, ik wil het zo graag maar het lukt me niet!
  2. Verder valt me op dat mensen die zoveel belang hechten aan de intellectuele stimulans van een betaalde baan kennelijk heel interessant werk hebben EN daarbuiten niks interessants doen (lezen, cursus, hobby, nadenken). Truus stelt dat niet iedereen zit te wachten op verhalen over huishouden en kind, maar wat ik echt waanzinnig saai vindt is mensen die het alleen maar over hun werk kunnen hebben.
  3. Ook moet me nog van het hart dat echt niet alle kinderen goed kunnen functioneren als ze naast school ook nog bos hebben. Daar wordt m.i. te makkelijk vanuit gegaan.
  Verder wens ik Truus dat ze krijgt wat ze wil maar dat ze haar eigen wensen niet aan anderen oplegt.

 7. Dag Truus, zoals jij verwoord waarom je graag, naast je mooie taak als moeder, wil blijven werken zo voel ik het net zo! Ik hoop dan ook dat je snel weer een leuke baan vindt waar je al je talenten in kwijt kunt. Gelukkig trekt de economie weer een beetje aan zodat er vast een werkgever komt die zit te springen om jou! Heel veel succes en lieve groet, Annemarie

 8. Dag Truus, zoals jij verwoord waarom je graag, naast je mooie taak als moeder, wil blijven werken zo voel ik het net zo! Ik hoop dan ook dat je snel weer een leuke baan vindt waar je al je talenten in kwijt kunt. Gelukkig trekt de economie weer een beetje aan zodat er vast een werkgever komt die zit te springen om jou! Heel veel succes en lieve groet, Annemarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>