Veilig in het verkeer: winterjassen met reflecterende elementen

lichtgevende winterkleding
Deze hele jas licht op als er lampen op schijnen

De scholen zijn inmiddels overal weer begonnen, en de dagen worden langzaam maar zeker weer korter en donkerder.

In de herfst en winter is het belangrijk dat kinderen goed zichtbaar zijn in het verkeer. En gelukkig zijn er speciale kleding en hulpmiddelen om hiervoor te zorgen.

Lees ook alles over de zogenoemde tussenjas om de lastige overgang van zomer naar herfst te overbruggen.

We zetten ze voor je op een rij!

Het klassieke veiligheidsvestje

Het klassieke veiligheidsvestje is een soort gilet dat kinderen over hun normale jas heen kunnen dragen. Het is doorgaans voorzien van reflecterende strepen. Maar door de felgele of oranjekleur valt het jasje van zichzelf ook al op.

Klassieke veiligheidsvestjes vind je in allerlei prijsklasses en in veel verschillende winkels. Van Wibra, Lidl en Action tot Hema en Halfords.

N.B. Sommige scholen verzorgen zelf veiligheidsvestjes. De kinderen zijn dan verplicht ze te dragen van en naar school. Vooral in het buitengebied zie je dit veel.

Reflecterende armbanden

Naast het veiligheidsvestje zijn er diverse reflecterende armbanden op de markt. Deze sluiten in de regel met klittenband. Sommige zijn voorzien van reflecterende elementen, andere hebben zelfs ingebouwde verlichting.

Het nadeel van deze armbanden is dat ze soms wat lastig zijn om om te doen. Bovendien zijn ze veel kleiner dan een veiligheidsvestje.

Kleding met reflecterende elementen

Het grote voordeel van kléding met reflecterende elementen is dat je kind niet kan vergeten het aan of om te doen. Als je kind een winterjas draagt met reflecterende elementen dan zorgt dit automatisch voor een goede zichtbaarheid. Dit is zeker handig bij kinderen die protesteren tegen veiligheidsvestjes of die reflecterende armbanden vergeten.

Bij de Hema verkopen ze zelfs een jas die helemaal reflecterend is. Wanneer er autolampen op de jas schijnen, dan licht de hele jas op. (Zie ook afbeelding boven in deze post)

Vind je dit te veel van het goede? Dan kun je onder andere bij OTTO terecht voor een jas met alleen reflecterende elementen. Zie hier onder:

Ook C&A biedt winterjassen met reflecterende elementen:

winterjas met reflecterende elementen
De driehoekjes lichten op als er licht op schijnt

Winterjassen: op tijd kopen

Als je een goede winterjas wilt kopen leert de ervaring dat je niet te lang moet wachten. Want dan kijkt het winkelpersoneel je meewarig aan over zoveel naïviteit. Veel ouders kopen namelijk al in augustus de winterjas voor hun kind...

Lees ook Kinderkleding en opvoeding

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *