Gratis educatieve app voor je kind: De boompjes en de bijtjes

Zoek je nog iets gezelligs om samen met je kind te doen in de meivakantie? Dan is de educatieve app van Appelsientje en Tetrapak iets voor jou.

De Boompjes en de Bijtjes app is een interactief tekenboek, waarbij je kind spelenderwijs leert hoe een pak Appelsientje tot stand komt. Het leuke is dat je kind, of jijzelf, voor elk hoofdstuk iets moet tekenen: van boomgaard tot glas. Die tekeningen worden vervolgens onderdeel van het verhaal, en aan het eind van het spel worden ze verwerkt in een kleurplaat, zodat je kind die 'in real life' kan inkleuren.

T/m 13 mei aanstaande: kans op houten fietskrat met daarop je eigen tekening

Als je meedoet maak je bovendien drie weken lang elke dag kans op een houten fiets kratje met daarop, jawel, je eigen tekeningen. De actie loopt t/m 13 mei!

Wist jij trouwens dat Appelsientje literpakken worden gemaakt van FSC-gecertificeerd karton uit duurzame beheerde bossen? Wij wel, want wij hebben de app gespeeld!

Het Moederfront testte de Boompjes en de Bijtjes app van Appelsientje en Tetrapak

Wij hebben de app uiteraard eerst eens even getest. De eerste opdracht was 'teken een boom,' wat we braaf deden.

Maar toen we als tweede opgave een wolk moesten tekenen, besloten we de app eens even echt te testen en tekenden in plaats van een boom een huis. Dat resulteerde in een wolk in de vórm van een huis. Onder de indruk, maar nog niet overtuigd, maakten we bij de opdracht: 'teken een kistje' een cirkel. Maar ook daar wist de app wel raad mee. Als laatste poging de app te ontmaskeren als inadequaat, tekenden we in plaats van het gevraagde glas een harkpoppetje.

Hahaaa! Zie je wel!

Even dachten we triomfantelijk dat we hadden gewonnen van de app, want ons glas leek inderdaad meer op een harkpoppetje dan op een glas. Maar toen kwam er een pak Appelsientje in beeld en werd ons harkpoppetje/glas volgeschonken. Helaas liep het glas door de harkpoppetje vorm onmiddellijk weer leeg, en konden we dus geen slokje nemen.

We geven het toe: dit is gewoon een leuke app. Ook voor kinderen die altijd alles net iets anders willen doen dan gevraagd.

Rustige app

Behalve de educatieve functie is de app ook erg prettig in het gebruik omdat het een rustige app is. De kleuren zijn vrolijk maar niet te druk, evenals de algemene vormgeving. Ook is de app niet lawaaiig.

Naast de tablet applicatie is de app ook online beschikbaar. Hij is te downloaden voor iTunes en Google Play.

In onderstaand filmpje zie je de app in actie!

Zin om de app zelf te proberen? Surf dan nu naar de speciale De boompjes & de bijtjes website!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *