Linda's Lindalou

Linda (35) en Paul zijn al achttien jaar samen, en zijn de trotse ouders van hun tweejarige zoon Ruben.

Wij interviewden haar over haar winkel Lindalou!

Linda heeft gouden handen

Na de Havo deed Linda een jaar Pabo en een modeopleiding. Daarna werkte ze in verschillende kledingwinkels, maar als 'echte' baan vond ze dat vrij saai, en nu werkt ze met veel plezier op de leerlingenadministratie op een school.

Linda heeft een webwinkel, en niet zo maar een webwinkel, want Linda maakt al haar producten zelf! En aan ideeën heeft ze geen gebrek: 'Mijn hoofd loopt over van de ideeën, soms word ik helemaal gek van mezelf! Ik wil álles uitproberen.'

Pas ontdekte ik het wolvilten, súperleuk om te doen, en met de verjaardag van mijn zoontje maakte ik bijvoorbeeld cupcakes met marsepein. Té leuk gewoon. Eigenlijk weet ik dat ik gewoon geen nieuwe dingen moet uitproberen, ik kan namelijk óveral wel wat van maken.

Meestal zie ik ergens iets en ga ik dat dan uitproberen. Zo had ik nog nooit gehaakt. Geen idee hoe 't zit met halve stokjes, ik snapte er werkelijk geen bal van, maar ik tover dan wel leuke bloemetjes te voorschijn! En daar gaat het om. Het zit in mijn vingers denk ik.

Ik werk graag met vilt. En ik vind de stofschilderijtjes en koffertjes erg leuk om te maken. Ik krijg dan ook superleuke reakties van mensen. Dat persoonlijke, speciaal iets voor iemand maken, dat maakt me blij.

Over Lindalou

Linda is haar webwinkel gewoon begonnen, zonder ondernemersplan of bezoek aan de KvK. Linda: 'Nu het winkeltje goed begint te lopen, moet ik me er binnenkort maar eens in gaan verdiepen.'
Haar allereerste logo maakte ze zelf, maar het huidige logo is ontworpen door een vriendin en is geïnspireerd op Linda's haarelastiekjes!

De naam Lindalou is te danken aan een oude jeugherinnering: 'Toen we vroeger op vakantie waren riep een duitser: 'Lindalou die Wasserbal' naar mij, en dat is altijd blijven hangen.'

De huidige lindalou.eu heeft Linda gemaakt met een collega, en haar ervaringen met haar weblog kon ze goed gebruiken bij het opzetten van de webwinkel. Linda koos bewust niet voor een kant-en-klare winkel omdat ze deze vorm veel leuker vindt.

Materiaal en prijzen

Haar materialen koopt ze overal en nergens, soms in hobbywinkels en soms via internet. Prijzen bepaalt Linda door zich af te vragen wat ze ergens zelf voor zou willen geven.
'Maar ik vind dat een moeilijk iets, een prijs bepalen. Zeker voor mensen die ik ken, dan heb ik altijd de neiging van: ach....'

Marketing en publiciteit

Linda heeft de volgende marketing strategieën

  • Mond-tot-mond reclame
  • Lindalou-hyves
  • Een link op mijn weblog
  • Producten in een vitrine-kast op school
  • Affiches op bij winkels

Tijdsbesteding

De tijd die ik er aan kwijt ben verschilt per week: 'De ene keer ben ik iedere avond ermee bezig en soms doe ik weken niks, maar dan opééns zijn die kriebels er toch weer.. en dan begin ik weer met wat nieuws. Ik freubel op de momenten dat het uitkomt. Vaak 's avonds en soms tijdens de middagdut van zoonlief.'

De toekomst van Lindalou

Linda droomt van haar eigen knutselpeperkoekhuisje in de tuin, waar ze freubelworkshops kan geven. Het eerste kinderfreubelfeestje is al gegeven en was een succes.
Linda: 'Zó leuk! Dat zou ik graag meer willen doen. En verder hoop ik dat het storm gaat lopen en iédereen straks een échte Lindalou wil hebben! Dát zou tof zijn... Ach, zolang ik er mensen blij mee kan maken, vind ik het súperleuk!

Meer lezen van Linda?

Bezoek Linda's webwinkel!
Linda's blog
Linda's hyve

Linda stelt een koffertje beschikbaar als prijs!

Zoals wij Linda hebben leren kennen in dit interview heeft ze niet alleen gouden handjes, maar ook een gouden hart! En we vinden het dan ook erg leuk dat ze een koffertje beschikbaar stelt voor onze februari prijsvraag!

Kijk om mee te doen bij de Februari Prijsvraag!


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *