Pyjama Mama's

Supermarkt keten Tesco in Engeland heeft een verbod ingevoerd voor winkelen in je pyjama, en in Belfast schreef de directeur van basissschool St. Matthews een nieuwsbrief met het volgende bericht: 'De laatste maanden is het aantal moeders dat hun kinderen in pyjama naar school brengt aanzienlijk gestegen.'
Er is zelfs een speciale naam voor dit verschijnsel: ADPS, All Day Pyjama Syndrome!

De Britse moeders zijn verontwaardigd. Elaine Carmpody (24): 'Het is belachelijk en stom. Ik heb hele leuke pyjama's met beren en penguins er op. Ik heb speciaal mijn beste pyjama aan gedaan om er netjes uit te zien.'

Ik vraag me af: zijn deze vrouwen Thuisblijfmoeders? Je zou het bijna denken, want moeders met een baan moeten vaak door naar hun werk, en zullen dat toch niet in pyjama doen? Geen reclame voor Thuisblijfmoeders dus!

Heb jij wel eens collega moeders in pyjama op school gezien?
Heb jij je kinderen wel eens in pyjama naar school gebracht?
En zou je boodschappen doen in pyjama?

Vergelijkbare berichten

16 reacties

 1. Nee hoor, zou niet durven! Ook niet in trainingspak trouwens. En mijn geliefde zwangerschapsyogabroek, de enige die ik de laatste paar weken nog paste durfde ik alleen aan met een heel lang tuniek en flink hoge laarzen...

  Burka's zijn zo gek nog niet?

 2. Nee hoor, zou niet durven! Ook niet in trainingspak trouwens. En mijn geliefde zwangerschapsyogabroek, de enige die ik de laatste paar weken nog paste durfde ik alleen aan met een heel lang tuniek en flink hoge laarzen...

  Burka's zijn zo gek nog niet?

 3. 😉 Hahahaha @ de burka's!

  Ennem, de meeste kinderen hier gaan met de bus naar school, dus worden niet gebracht. Ik ken ook niemand die dat ooit heeft gedaan....Mij trouwens ook niet gezien 🙂

 4. 😉 Hahahaha @ de burka's!

  Ennem, de meeste kinderen hier gaan met de bus naar school, dus worden niet gebracht. Ik ken ook niemand die dat ooit heeft gedaan....Mij trouwens ook niet gezien 🙂

 5. In mijn pyjama eh nou...ik slaap altijd in een tshirt...dus ik denk dat ik veel opzien zou baren als ik zo mijn kind naar school bracht ;-)maar ik zou er ook niet aan moeten denken,ik zal nooit vergeten dat ik mijn zoon naar school bracht en daarna wilde gaan hardlopen, was de directeur helemaal in paniek juf ziek, invaller onder weg of ik het even wilde opvangen...in mijn hardloopkleding vreselijk vond ik dat!

 6. In mijn pyjama eh nou...ik slaap altijd in een tshirt...dus ik denk dat ik veel opzien zou baren als ik zo mijn kind naar school bracht ;-)maar ik zou er ook niet aan moeten denken,ik zal nooit vergeten dat ik mijn zoon naar school bracht en daarna wilde gaan hardlopen, was de directeur helemaal in paniek juf ziek, invaller onder weg of ik het even wilde opvangen...in mijn hardloopkleding vreselijk vond ik dat!

 7. Ik dacht eerst dat het een grap was, jouw artikel...,maar het is nog lang geen 1 april, dus is het serieus.
  Ik heb wel gehoord dat er ouders zijn die hun kinderen in pyama naar de créche brengen met een tas met kleding...

 8. Is dat niet een trend die komt overwaaien uit, als ik het me goed herinner, China of Japan? Daar is het in om in je luxe pyjama over straat te gaan, daarmee laat je zien dat je rijk bent want arme mensen kunnen geen pyjama betalen.

 9. Is dat niet een trend die komt overwaaien uit, als ik het me goed herinner, China of Japan? Daar is het in om in je luxe pyjama over straat te gaan, daarmee laat je zien dat je rijk bent want arme mensen kunnen geen pyjama betalen.

 10. Maar wat zou Tesco doen als een klant een mooie Tesco pyjama droeg in de winkel? Schitterende reclame toch?
  Maar er kwam nog een gedachte bij me op. Deze pyjama gewoonte begint ook aan te slaan bij mannen. Ik vind dat Tesco uit voorzorg de gulpen op de broeken voortaan dicht moet naaien.

 11. Zal de echte pyjamadrager dan nu maar opstaan? E ja, ik doe dat regelmatig. Ik kom 's winters lastig mijn bed uit en trek dan mijn antraciet joggingbroek aan op mijn slaapshirt. Trui erover, en hup, ontbijt maken en tasjes inpakken. En met de jongste loop ik dan naar school. Met mijn jas eroverheen ziet bijna niemand het, het lijkt zo net een nette broek.
  Pas als ik thuis ontbeten heb en een paar klusjes gedaan, ga ik me wassen en aankleden. Pardon, maar wie heeft daar nou last van ?

 12. Zal de echte pyjamadrager dan nu maar opstaan? E ja, ik doe dat regelmatig. Ik kom 's winters lastig mijn bed uit en trek dan mijn antraciet joggingbroek aan op mijn slaapshirt. Trui erover, en hup, ontbijt maken en tasjes inpakken. En met de jongste loop ik dan naar school. Met mijn jas eroverheen ziet bijna niemand het, het lijkt zo net een nette broek.
  Pas als ik thuis ontbeten heb en een paar klusjes gedaan, ga ik me wassen en aankleden. Pardon, maar wie heeft daar nou last van ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *