Geld verdienen als Internet Assessor

Overdag ben ik moeder, maar bij dag, nacht en ontij verander ik in...... Internet Assessor! In mijn hoedanigheid als Internet Assessor schuim ik het internet af, en rapporteer mijn bevindingen voor zo'n vijftien euro per uur.


Wat is een Internet Assessor?

Als internet assessor werk je freelance vanuit huis, en beoordeel je zoekresultaten van zoekmachines. Opdrachtgever is Google, die via o.a. Lionbridge Inc. freelancers inhuurt over de hele wereld voor het Internet Assessor programma.

Hoe kom je er aan?

In juni stond er in gratis dagblad Metro de volgende vacature van Lionbridge:

Het team bij Lionbridge Technologies met centra voor oplossingen in 25 landen wereldwijd is voor uitbreiding van het team Internet Assessors op zoek naar zelfstandige parttime medewerkers die vloeiend Nederlands en Engels spreken en woonachtig zijn in Nederland. Gevraagd: Goede beheersing van de Engelse taal.

Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal. We zoeken mensen die toegang hebben tot internet en gewend zijn daarmee om te gaan. Een achtergrond in de IT strekt tot aanbeveling, maar is niet vereist. Vanwege de verlangde vertrouwdheid met de Nederlandse cultuur en geschiedenis moet u al minstens vijf jaar aaneengesloten in Nederland wonen.

Het hoofddoel van het werk is het verbeteren van de kwaliteit van de resultaten uit een zoekmachine voor alle internetgebruikers wereldwijd. Voor dit werk worden resultaten van zoekopdrachten op internet beoordeeld op relevantie met betrekking tot de ingevoerde zoektermen. U wordt gevraagd om feedback, dat wil zeggen uw mening over de weergegeven resultaten te geven. De uren zijn flexibel in te passen rond uw privéleven, en de functie is ideaal voor iemand die op zoek is naar een parttime baan voor 10-20 uur per week).

Sollicitatieprocedure

Om als Internet Assessor aangenomen te worden moet je eerst een examen doen dat bestaat uit 24 theorie vragen en 270 praktische vragen, die representatief zijn voor het werk dat je als Internet Assessor doet.

Ik vond het praktijkexamen pittig, en het is dan ook heel belangrijk van te voren goed alle stof te bestuderen.

Het studiemateriaal wordt beschikbaar gesteld door Lionbridge.

Hoe werkt het?

Als Internet Assessor krijg je toegang tot een Rating Interface met daarop het werk dat bestaat uit taken.

Hoe bevalt het?

Ik vind het erg leuk werk en het is ideaal te combineren met een gezin. Lionbridge betaalt keurig op tijd uit en ik ben dan ook erg blij met mijn baan als Internet Assessor. In juli heb ik 1100 euro verdiend! Op het moment is het vrij rustig, en werk ik gemiddeld zo'n 10 uur per week.

Internet Assessor worden?

Op dit moment zijn er helaas geen vacatures meer voor Internet Assessors in Nederland. Op deze pagina kun je zien in welke landen Internet Asssessor worden gezocht: Lionbridge Internet Assessors Program

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *