Kijktip: Man in pak

In de film 'Man in pak' zien we hoe een moeder alleen met haar twee kinderen naar een pretpark moet, omdat haar man het geplande, gezellige gezinsuitstapje simpelweg is vergeten, en naar zijn werk vertrekt.

En dus moet de moeder van twee kinderen in haar eentje. De eenzaamheid van de moeder in het drukke pretpark wordt treffend in beeld gebracht. Aan het eind van het filmpje vindt ze de warmte en liefde die ze nodig heeft in de armen van… Dat verklappen we niet!

Het filmpje duurt maar 9 minuten, en zit vol pareltjes zoals de man die zijn vrouw laat zitten met een dagje pretpark met de woorden: 'Zorg je een beetje voor jezelf?' Ook leuk zijn de typisch Nederlandse bruine boterhammen met kaas, en de pakjes appelsap van de Lidl die de moeder meeneemt naar het pretpark.

Al met al zowel een grappig filmpje over een dagje uit naar een pretpark, maar met een diepere laag over het verlangen van een vrouw simpelweg gekoesterd te worden.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

KORT! geeft een mix van jonge en gevestigde scenarioschrijvers en filmmakers de kans korte fictiefilms te maken.
De NTR, het Nederlands Fonds voor de Film, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en het CoBO Fonds maken de productie van deze korte fictiefilms mogelijk.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *