De evolutie van badkamers als je kinderen hebt!

Met badkamers is het net zoals met woonkamers, tuinen en vakanties: ze veranderen onherroepelijk als je kinderen krijgt!

Was je bijvoorbeeld aanhanger van een natuurlijke en minimalistische woonstijl?
Als je kinderen krijgt sluipt onherroepelijk fel gekleurd plastic je huis binnen. Trektochten met alleen een rugzak als bagage worden een midweekje Centerparcs.

En badkamers, ooit persoonlijke, stijlvolle spa's, lijken nu meer op een peuterbadje.
En daar is niks mis mee! Het is een gezond teken van meegroeien met veranderende behoeftes.
En aangezien kinderen groter groeien zul je zien dat ook je badkamer mee groeit.

badkamer voor kinderen
Pré kinderen
Post kinderen. Die badspeeltjes zijn echt overal...

Badkamers voor baby's 

Kleine baby's vinden het fijn in een zogenaamde Tummy Tub. Dat is een badje dat lijkt op een emmer. Baby's wanen zich dan even terug in de baarmoeder. Om alles bij de hand te hebben kan het handig zijn de tummy tub in de badkamer neer te zetten.

Maar je kunt ook met je baby in bad gaan. Vaak zie je ze dan heerlijk ontspannen, en dobberen in het water terwijl jij ze goed vasthoudt. Voor hele kleine baby's is de ervaring van in bad gaan al interessant genoeg. Als je kind wat ouder wordt, kun je wat speeltjes aan het bad toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan het bekende badeendje!
Omdat een badkuip glibbberig kan zijn, is het slim om er een rubberen matje in te leggen, zodat je niet uitglijdt terwijl je je baby vast houdt.

Peuters en kleuters

De Tummy Tub kan de badkamer nu wel uit! Je peuter of kleuter kan lekker in het grote bad, maar blijf er wel altijd bij! Zorg dat je een speciale badkamer kraan hebt: een zogenaamde thermostaatkraan. Bij voorkeur eentje met een zogenaamde 'cool touch'. Dat betekent dat de kraan ook koel blijft, als je heet water hebt gebruikt. Zo voorkom je dat je peuter of kleuter zich brandt.

In deze periode vinden kinderen het leuk als badkamertegels versierd zijn met leuke plaatjes. Die kun je tegenwoordig overal krijgen, bijvoorbeeld bij de Xenos, en je haalt ze er ook zo weer af!

Schoolkinderen

Schoolkinderen die hun zwemdiploma hebben gehaald kunnen prima zelf in bad gaan. Maar blijf ook dan in de buurt. In deze fase zul je merken dat kinderen nogal eens plonzen met water waardoor de badkamervloer veel weg heeft van een zwembad. Zorg daarom voor een makkelijk te dweilen vloer!

Zit je kind op voetbal of een andere intensieve sport, dan brengen ze vaak flink wat vuil de badkamer binnen. Gebruik daarom voor je eigen gemak makkelijk schoon te houden materialen in je badkamer.

Vind je kind het leuk om te spelen in bad? Zorg dan voor opbergruimte om alle bootjes, badeendjes, vissen, hengels, dolfijnen etc. op te ruimen voor als je zelf lekker in bad wilt. Zo verander je in een mum van tijd een kinder badkamer weer in een volwassen badkamer.

Tieners 

Tieners maken in de regel vaak gebruik van badkamers! Uiteraard om zich te wassen, maar nog veel meer om zichzelf mooi te maken. Is het 's ochtends te druk en te vol in de badkamer, dan kunnen wastafels op de slaapkamer uitkomst brengen. Natuurlijk moet dan boven de wastafel wel een spiegel hangen!

En als je stiekem baalt van je badkamer, bedenk dan: als de kinderen eenmaal het huis uit zijn, verander je je badkamer weer terug in een persoonlijk verwenoord.

Lees ook over de kracht van schoonmaakazijn voor een frisse blinkende badkamer! Dat past ook meteen bij een duurzame badkamer.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Heel herkenbaar artikel! Wat betreft de groepen schoolkinderen en tieners: wij hebben ontzettend veel last van vlekken op de spiegels. Vooral na het douchen om de condens weg te vegen... Gelukkig hebben we dit probleem kunnen verhelpen met een smart wifi spiegel. Door de infraroodwarmte beslaat de spiegel eigenlijk niet en hoeven de kinderen er dus eigenlijk ook niet aan te komen. Ideaal! Wij hebben het hier gekocht: https://www.badkamerspiegels.nl/spiegel-met-wifi-tijd-en-infrarood-verwarming-60-x.html

  2. Heel herkenbaar artikel! Wat betreft de groepen schoolkinderen en tieners: wij hebben ontzettend veel last van vlekken op de spiegels. Vooral na het douchen om de condens weg te vegen... Gelukkig hebben we dit probleem kunnen verhelpen met een smart wifi spiegel. Door de infraroodwarmte beslaat de spiegel eigenlijk niet en hoeven de kinderen er dus eigenlijk ook niet aan te komen. Ideaal! Wij hebben het hier gekocht: https://www.badkamerspiegels.nl/spiegel-met-wifi-tijd-en-infrarood-verwarming-60-x.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *