Reacties

Huisvrouw of Thuisblijfmoeder anno 2016: wie zijn deze vrouwen? — 19 reacties

 1. Halleluja, dank je voor deze uiteenzetting en amen...

  Ik ben 8,5 jaar thuisblijfmoeder geweest (tot september 2014) en liep regelmatig tegen kortzichtige gedachtegangen van anderen op. Gelukkig waren er ook positieve reacties hoor! Maar als thuisblijfmoeder ¨voel¨ je de maatschappelijke oogjes in je rug prikken...

 2. Halleluja, dank je voor deze uiteenzetting en amen...

  Ik ben 8,5 jaar thuisblijfmoeder geweest (tot september 2014) en liep regelmatig tegen kortzichtige gedachtegangen van anderen op. Gelukkig waren er ook positieve reacties hoor! Maar als thuisblijfmoeder ¨voel¨ je de maatschappelijke oogjes in je rug prikken...

 3. Wat een fijn geschreven artikel! Als thuisblijfmoeder, nu een half jaar, valt mij op hoeveel onbegrip er is en dat het ook als wat minderwaardig of zonde wordt gezien, alsof je kunnen of identiteit ter discussie wordt gesteld.

 4. Wat een fijn geschreven artikel! Als thuisblijfmoeder, nu een half jaar, valt mij op hoeveel onbegrip er is en dat het ook als wat minderwaardig of zonde wordt gezien, alsof je kunnen of identiteit ter discussie wordt gesteld.

 5. Ik heb als thuisblijfmoeder in overleg met manlief mijn spaargeld ingezet om deze periode te overbruggen. In september zal de jongste naar school gaan en ga ik proberen na 9 jaar een betaalde baan te vinden tijdens schooltijd en trachten mijn spaargeld weer aan te vullen. En onze drie dochters het voorbeeld van een zelfstandige maar zorgzame moeder/ vrouw te geven

 6. Ook ik ben thuisblijfmoeder en ook ik krijg graag de ruimte om dat gewoon te mogen zijn. Nee ik kijk zeker niet neer op werkende moeders. iedereen mag dat toch zelf weten? Wel jammer dat de overheid de kostwinners gezinnen benadeeld ten opzichte van tweeverdieners.

 7. Met recht durven kiezen vind ik. Het huisvrouw zijn en/of thuisblijfmoeder is een factor geweest om geen gezin te stichten. Dit beangstigde mij enorm, benauwde me. Ik vind het zo knap hoe vrouwen vol voor deze keuze kunnen gaan. Iedereen maakt uiteindelijk de keuze die bij zijn of haar leven past. Ik vind het ook mooi om te zien dat er tegenwoordig ook mannen zijn die deze rol opzich nemen.

 8. Met recht durven kiezen vind ik. Het huisvrouw zijn en/of thuisblijfmoeder is een factor geweest om geen gezin te stichten. Dit beangstigde mij enorm, benauwde me. Ik vind het zo knap hoe vrouwen vol voor deze keuze kunnen gaan. Iedereen maakt uiteindelijk de keuze die bij zijn of haar leven past. Ik vind het ook mooi om te zien dat er tegenwoordig ook mannen zijn die deze rol opzich nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>