Herintreders: thuisblijfmoeders die weer een baan vinden

herintreders

Hoewel in de regel hel en verdoemenis wordt voorspeld als je je baan opgeeft om een periode fulltime te moederen, slaagden diverse thuisblijfmoeder er het afgelopen jaar in weer een plek op de betaalde arbeidsmarkt te bemachtigen.

3 Succesvolle herintreders

Nicole, Joran en Romy zijn drie thuisblijfmoeders die het afgelopen jaar succesvolle herintreders werden!

  • Nicole van het blog http://www.meisje-eigenwijsje.nl/
  • Joran van het blog http://www.goodgirlscompany.nl/
  • Romy van het blog http://www.dochterlief.nl/

Alledrie gingen ze dit jaar na een periode van fulltime moederen weer betaald aan de slag.

Waaruit blijkt dat een periode fulltime moederen zeker niet het einde hoeft te betekenen van de mogelijkheid om je eigen inkomen te verwerven.

Laten we op een rijtje zetten wat je kunt doen om je kansen op de arbeidsmarkt later zo groot mogelijk te maken als je thuisblijfmoeder bent.

Herintreders: zo vergroot je je kansen als thuisblijfmoeder

  1. Blijf actief op je vakgebied. Door vakliteratuur bij te houden en door, contact te houden met mensen uit je vakgebied. Al is het maar door één keer per jaar een kerstkaart te sturen en een verjaardagskaartje als ze jarig zijn. Zo houd je het lijntje intact.
  2. Doe vrijwilligerswerk. Je kunt kiezen voor vrijwilligerswerk dat op je vakgebied ligt, maar je kunt ook eens iets heel anders gaan doen. Hoe dan ook laat een periode vrijwilligerswerk zien dat je naast de zorg en opvoeding van je kind(eren) actief bezig was.
  3. Benoem de periode fulltime moederen gewoon op je cv: laat het niet een 'gat' worden. Specificeer de werkzaamheden die je als fulltime moeder deed
  4. Schrijf je in bij een uitzendbureau. Een bezoekje aan een uitzendbureau is meteen een goede manier om eens te testen hoe je in de markt ligt en wat je mogelijkheden zouden zijn. Je kunt tegenwoordig zelfs terecht bij een online uitzendbureau!
  5. Begin een blog : ) Veel (thuisblijf)moeders beginnen een blog. Een blog is een uitstekende manier om je gedachten te ordenen, herinneringen vast te leggen en om een statement te maken op het internet. Een blog is toch een visitekaartje en vertelt veel over de persoon achter het blog. Een goed blog, geeft een goede indruk van jou. En dat kan weer positief doorwerken bij potentiële werkgevers.
  6. Wees actief op social media en vooral LinkedIn. Als je zo ver bent dat je weer buitenshuis aan het werk wilt, zorg dan dat mensen dit weten! Actualiseer je profiel op LinkedIn, en zorg dat je capaciteiten duidelijk zijn.

Conclusie over herintreders

Thuisblijfmoeders als herintreders bestaan! Diverse vrouwen bewezen dat een periode fulltime moederen niet wil zeggen dat je kansen op de arbeidsmarkt voorgoed bekeken zijn. Sterker nog, een beetje intelligente werkgever ziet de waarde in van een thuisblijfmoeder.
Als je een periode fulltime moedert zijn er diverse dingen die je kunt doen om eventuele kansen op de arbeidsmarkt te optimaliseren. In deze post las je er 6!

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *