Herintreden als Thuisblijfmoeder: moederschap is een plus

Herintreden als Thuisblijfmoeder kan lastig zijn. Zeker als potentiële werkgevers een periode fulltime moederen zien als een 'gat in het cv'.

Dat overkomt de moeder in onderstaande video. Bij elk sollicitatiegesprek zijn ze onder de indruk van haar cv, maar vallen ze over de periode waarin ze geen betaald werk deed. In het eerste gesprek vertelt ze nog vol trots dat ze die jaren voor haar kinderen zorgde. In volgende gesprekken zie je hoe ze er om heen probeert te praten.

Maar aan het eind van het filmpje komt ze tot de conclusie dat ze juist tijdens de periode fulltime moederen de beste vaardigheden heeft opgedaan!

Kortom, dit is een bemoedigend filmpje voor alle Thuisblijfmoeders!

En de boodschap is duidelijk: een periode fulltime moederen is niet een gat in je cv, maar een waardevolle aanvulling!

Filmpje over herintreden met Engelse ondertitels

Bekijk het filmpje hier onder! Het is in het Spaans, maar als je op het vierkantje naast het klokje klikt, kun je Engelse ondertitels instellen!

Deel deze post met je netwerk, zodat meer mensen de waarde van fulltime moederen gaan inzien!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Wat een kortzichtige werkgever is dat dan, fulltime-mama-zijn wordt blijkbaar gelinkt aan raar/minderwaardig/passief/niet productief ozo?? Als ik zoiets meemaakte in een sollicitatiegesprek als bovenstaande geciteerd: ..."maar vallen ze over de periode waarin ze geen betaald werk deed" zou ik mijn tasje pakken en het hem fijn laten uitzoeken! En dan denken: voor jou 10 andere bazen. Maar het probleem is dat de meerderheid van de "bazen" er zo over denkt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *