Opvoeden 1.0 door Miranda Bailey in Grey's Anatomy

miranda bailey parenting advice

Op maandagavond kijken mijn man en ik altijd naar Grey's Anatomy. Grey's Anatomy is een ziekenhuisserie, met veel vrouwen op hoge maatschappelijke posities. Het zijn stuk voor stuk sterke, maatschappelijk geslaagde vrouwen. Hoewel sommige van hen kinderen hebben, spelen die amper een rol in de serie. Het draait allemaal om het ziekenhuis.

Hoe laat ik mijn kind goed slapen?

Maar soms kampt één van de dokters warempel toch met opvoedkundige problemen. Zo worstelt een mannelijke arts, die net net een pleegkindje heeft gekregen, met de vraag hoe hij het kind het beste kan laten slapen. Met enig ongeloof vraagt zijn vrouwelijke collega hem:

'Vraag je mij om opvoedadvies?!'

 

'That's parenting. That's my advice'

En vervolgens vertelt ze hem een treurig verhaaltje over een spin die wordt leeggezogen door haar kinderen. 'Dat is opvoeden,' besluit ze. En dan gaat ze over tot de orde van de dag.

'Have you ever heard of the black lace weaver spider? Well, she lays about 50 to a 100 eggs, and when her babies reach a certain age she taps her web and calls them to her. They swarm her, stab into her with their strawlike stingers, the mother's innards liquify and they suck her up. Like a milkshake for their nourishment, leaving her a dead husk. And then they go with their lives.'

Het is een grappig fragment, en maakt korte metten met rooskleurige illusies over het ouderschap : )

Dr. Miranda Bailey over opvoeden in Grey's Anatomy

Het duurt maar een paar minuten, en het is echt de moeite waard! Komt tie:

Wat vind jij van deze omschrijving van het moederschap?

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Ik heb het niet terug gekeken. Heb de hele serie gezien. Maar vind het niet helemaal correct. Al is het fijn dat we eens niet zo rooskleurig doen over het krijgen en opvoeden van een kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *