Het recht van vrouwen om thuis te blijven voor de kinderen

thuisblijfmoeder

Hoewel ik er huiverig voor ben om de bijbel te gebruiken als argument voor fulltime voor de kinderen zorgen, wil ik toch graag deze blogpost delen: A woman's right to come home.

Het recht van vrouwen om thuis te blijven

In deze post constateert de schrijfster Kristie Schubert dat vrouwen jarenlang hebben gevochten voor dezelfde privileges als mannen. Heel goed, en we hebben veel te danken aan deze vrouwen. Maar nu zijn we doorgeschoten naar de andere kant. Kristie schrijft:

'Today’s culture frowns upon a woman if she chooses to take more than 6 weeks off work to care for her infant, and does not recognize a woman’s right to come home.'

Volgens Kristie is de norm van buitenshuis werken zo dwingend, dat vrouwen zich bijna schamen als ze fulltime thuis willen blijven. Ook als dat financieel mogelijk is. Vrouwen zijn bang dat hun omgeving ze 'lui' zal vinden.

Waarom voelen vrouwen zich schuldig als ze fulltime moederen?

Kristie stelt deze interessante vraag. Volgens Kristie is het antwoord: 'Omdat we vergeten zijn wat er in de bijbel staat.' Tsja, dat vind ik een beetje kort door de bocht.

Je kunt de bijbel op verschillende manieren lezen. En inderdaad, als je wilt staan er beslist argumenten in voor fulltime moederen. Met name het loflied op de sterke vrouw in Spreuken 31 is een bekende wat dat betreft.

Maar deze bijbelse verklaring doet denk ik geen recht aan de verschillende talenten en voorkeuren van vrouwen.

Een ander antwoord op deze vraag

Ik zou Kristie's antwoord graag aanvullen met een ander antwoord. En dat is dat de norm om buitenshuis te werken zo dwingend is geworden omdat economische motieven een grote rol spelen.

Daarbij wordt het belang van het kind vaak vergeten. Evenals het belang van voldoende rust in een gezin, en hoe dit positief doorwerkt op de relatie tussen de ouders.

In de strijd om dezelfde mogelijkheden te krijgen als mannen, zijn andere opties verdwenen.

Of 'not done' geworden.

Zoals fulltime zorgen voor je kind.

Lees hier de post van Kristie Schubert

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *