Discussie over Nederlandse vrouwen in VK

In de Volkskrant een 'twistgesprek' over het feit dat veel Nederlandse vrouwen kiezen voor een parttime baan. Of, God verhoede het, fulltime moederen. Nog erger!

Henk Müller, opinieredacteur van de Volkskrant, stelt goede vragen. Maar Eva Jocobs, blijft antwoorden vanuit de kokervisie van het traditioneel feminisme.

Argumenten traditionele feministes - Weerwoord

We halen haar koeien nog een keer uit de sloot, en zetten er de andere kant tegenover!

  • Eén op de drie huwelijken eindigt in echtscheiding <-> het percentage echtscheidingen is gaan stijgen toen er meer tweeverdieners kwamen. Enerzijds omdat echtscheiding een optie werd, anderzijds ook door de spanningen, stress en gebrek aan tijd die een tweeverdienersgezin met zich mee brengen.
  • Als je fulltime moedert of parttime buitenshuis werkt cijfer je jezelf weg <- > De meeste vrouwen maken deze keuze niet vanuit opofferingsgezindheid, maar omdat ze het graag willen.
  • Vrouwen die fulltime zorgen nemen hun verantwoordelijkheid naar de maatschappij niet. Daar mag je ze op aanspreken <- > Kinderen opvoeden is wel degelijk bijdragen aan de maatschappij!
  • Vrouwen dénken alleen maar dat zelf kiezen. Eigenlijk zijn ze gehersenspoeld <->  Als vrouwen andere keuzes maken dan de traditionele feministes wensen wil dat niet zeggen dat ze niet uit vrije wil kiezen. Feitelijk staat de kéúze de traditionele feministes niet aan. Zouden vrouwen massaal kiezen voor fulltime banen dan is het ineens wel uit vrije wil?
  • Vrouwen geven hun vrijheid op door niet economisch zelfstandig te zijn <->  Deze definitie van 'vrijheid' is erg krap, en kenmerkend voor het traditioneel feminisme en kapitalisme dat geld centraal stelt.
  • Vrouwen laten zichzelf in een ondergeschikte rol duwen <- > Wie zegt dat het een ondergeschikte rol is? Ook hier is weer sprake van een opdringerige negatieve norm van buitenaf. Niet voor niets gaat het Engelse gezegde: 'The hand that rocks the cradle, rules the world'. Volgens deze visie ben je juist oppermachtig als fulltime moeder/huisman.

Lees het twistgesprek hier.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *