De prijs die Zweden betaalt

Wendy Schouten woont in het Walhalla dat Zweden is. Volgens de traditionele feministes althans, want daar kunnen vrouwen tenminste onbekommerd buitenshuis werken omdat de kinderopvang er uitmuntend geregeld is.

Dat vindt ook Wendy Schouten, maar zij zag de schaduwzijde van die geweldige Zweedse voorzieningen: een gezinsleven als los zand.

Surf snel naar Wendy's blog, en lees daar haar artikel: 'Luxe kinderopvang, maar het gezinsleven is los zand'! Verplichte kost voor alle Nederlandse ouders!

En voor de traditionele feministes.


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Als ik haar artikel zo lees, dan heb ik eerlijk gezegd echt het gevoel dat ik iets heb gemist in mijn opvoeding en denk ik dat ik een betere jeugd had gehad in Zweden. Minder autoritair, meer aandacht voor de natuur op school etc. Natuurlijk snap ik haar bezwaren wel, maar ik denk dat de voordelen toch wel zwaarder wegen.

  2. Als ik haar artikel zo lees, dan heb ik eerlijk gezegd echt het gevoel dat ik iets heb gemist in mijn opvoeding en denk ik dat ik een betere jeugd had gehad in Zweden. Minder autoritair, meer aandacht voor de natuur op school etc. Natuurlijk snap ik haar bezwaren wel, maar ik denk dat de voordelen toch wel zwaarder wegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *