Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ik zou ook graag meer erkenning willen voor 'thuisblijfmoeders'. Maar, laten we ook een beetje nuchter blijven. Als je zelf je ramen lapt, word je daar niet voor betaald. Als je zelf je kozijnen schildert, je eten snijd, wast en kookt, je eigen kinderen verzorgt, je fietsband plakt, je administratie doet.. word je daar niet voor betaald. Als iemand anders het voor jou doet, betaal je hem of haar uiteraard wel. Jouw beloning zit natuurlijk ook in al het geld wat je niet uitgeeft (= verdiend/ bespaard), maar ook in de rust die je gezin krijgt, de vrijheid die je zelf hebt als zelfstandig onderneemster om je eigen tijd in te delen en zelf te beslissen met welke normen en waarden je kinderen opgevoed worden en uiteraard ook in de waardering van je partner en kinderen. Toch?
    Kortom, ik vind dat vrouwen die kiezen voor het thuisblijfmoederschap meer gerespecteerd mogen worden, minder op de nek gezeten moeten worden (zoals in het artikel over Zweden) en dat ze hun eigen keuzes mogen maken. Maar meer rechten.. daar kan ik me concreet niet zoveel bij voorstellen. Voor mijn gevoel heb ik al heel veel vrijheid en rechten! Of begrijp ik het nu verkeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *