Duur huis, nooit thuis: een wake-up call!

Duur huis, nooit thuis

Duur huis, nooit thuis.

Dat is de titel van het boek van journalist Renée Lamboo (33). Samen met haar toenmalige vriend kocht Renée een mooi appartement, en nam een hypotheek van 210.000 euro. Maar de relatie liep stuk, het appartement werd verkocht voor slechts 150.000 euro en Renée bleef achter met een restschuld van 40.000.

Renéee haalde hieruit een belangrijke les: geld = vrijheid. Met geld kun je vrijheid kopen.

Je hebt wél keuzes!

Renée heeft een belangrijke boodschap voor de lezers van haar boek Duur huis, nooit thuis. Je hoeft niet het leven te leiden dat je nu leidt. Je dénkt misschien dat je geen andere keus hebt, maar dat heb je wel degelijk. Het hangt namelijk allemaal samen met de keuzes die je maakt. Je hoeft bijvoorbeeld niet in een duur huis te wonen,  twee auto's voor de deur te hebben en meerdere keren per jaar op vakantie te gaan.

Met andere woorden: door andere keuzes te maken heb je minder geld nodig, en krijg je meer vrijheid.


Dat kunnen wíj ons niet veroorloven!

Dit deed mij erg denken aan een uitspraak die thuisblijfmoeders nog wel eens te horen krijgen: 'Wat luxe dat jij je kunt veroorloven om de hele dag thuis te gaan zitten. Wíj kunnen ons dat niet veroorloven.' En hoewel Renée zeker niet een bestaan als thuisblijfmoeder promoot, zegt ze wel degelijk dat er soms meer mogelijk is dan je denkt. Als je maar bereid bent om keuzes te maken, en je levensstijl aan te passen.

Lees ook mijn post Klein huis.

Over Duur huis, nooit thuis

Duur huis, nooit thuis is een boek dat denk ik kan werken als een eye-opener. Als je vastzit in de ratrace, en het gevoel hebt dat je geen kant uit kunt, dan zegt Renée dat je wel degelijk anders kunt leven. En ze geeft hiervoor ook wel een aantal praktische tips. Maar het is vooral een boek dat mensen wakker wil schudden. Voor mensen die al wakker zijn, brengt het boek daarom niet zo heel veel nieuws. Maar in dat geval is het leuk om te lezen als een bevestiging.

Conclusie over Duur huis, nooit thuis

Zit jij vast in de zogenoemde rat race? Heb je het gevoel dat je leven alleen maar bestaat uit werken om de hypotheek en de vaste lasten te betalen? Dan biedt Duur huis, nooit thuis een ander perspectief. Renée Lamboo wijst je een ander pad aan. Een pad waarvan je misschien dacht dat het voor jou geen optie was. Maar Renée laat zien dat ook jij dat pad kunt inslaan.

Dus droom jij van een bestaan als thuisblijfmoeder of huisman? Maar heb je het gevoel dat dit voor jullie gezin niet is weggelegd? Lees dan absoluut Duur huis, nooit thuis eens.

Praktische informatie over Duur huis, nooit thuis

Duur huis, nooit thuis is voor 17,50 te koop op bol.com. Renée heeft ook een blog, waar je veel praktische tips vindt over zuinig leven: Porterenee.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Jaaaaa!! Dat is het he!! Als je kiest voor een duur huis, een dure wagen en dure i-pads en i-phones voor het hele gezin.... dan snap ik dat het financieel niet lukt op thuisblijfmama te worden! Hier een bescheiden rijwoning, en veilige en nieuwe wagen van een goedkoper merk en geen dure smartphones, maar we leven wel rijker dan mensen met dure spullen 😉

  2. Goed dat iemand dat eens meldt. Veel mensen zitten in die rat-race en worden er zeer ongelukkig van zonder dat ze beseffen dat het een keuze is. Wordt ook een beetje opgelegd door de maatschappij vaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *