Akkoord over begroting: gunstig voor (kostwinners)gezinnen

Er is een akkoord tussen het kabinet en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en de SGP. Met dit akoord heeft het kabinet nu een (kleine) meerderheid in de Eerste Kamer: 38 zetels.

De invloed van de twee kleine christelijke partijen zie je onder andere terug in het feit dat de bezuinigingen op de kinderbijslag worden ingetrokken.Daar zullen veel gezinnen blij om zijn! De SGP wilde de belastingdruk verlagen: door dit akkoord gaan kostwinnersgezinnen er, vergeleken met de oorspronkelijke plannen, op vooruit.

Op de website van de ChristUnie staat te lezen:

'De oorspronkelijke begroting voor 2014 zou gezinnen fors treffen, vooral door een grote bezuiniging op de kinderbijslag. Dat gaat niet door. Voor een gezin met drie kinderen in de leeftijd van 12-17 jaar scheelt dit op jaarbasis 1000 euro, voor een gezin met drie kinderen in de leeftijd van 6-11 scheelt dit 500 euro. Scholen blijven de schoolboeken betalen. Zij ontvangen daartoe geld van het rijk. De rekening voor de schoolboeken wordt dus niet bij de ouders gelegd, wat zo'n 250 euro per kind scheelt.'

Enkele punten uit het akkoord op een rijtje

  1. Kinderbijslag gaat niet omlaag
  2. Algemene Heffingskorting wordt niet inkomensafhankelijk
  3. Schoolboeken blijven gratis
  4. Ouders met thuiswonende gehandicapte kinderen houden hun toeslag

In de Volkskrant vind je meer afspraken van het akkoord.


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *