De Slechte Moeder Club

de slechte moeders club

Nederland heeft een Club van Slechte Huisvrouwen.

Maar een Club van Slechte Moeders? Die is er niet.

Toch is de Club van Slechte Moeders in Spanje een enorm succes. Hij werd opgericht door de Spaanse moeder Laura Baena.

Dagboek van een Slechte Moeder: herkenning

Laura Baena baalde van de kritiek die ze kreeg op haar functioneren als moeder, in de comments op haar blog.

Tegelijkertijd leverde de rubriek ‘Diario de una mala madre’ (Dagboek van een slechte moeder) een stroom van positieve, en opgeluchte reacties van andere moeders op. De comments laten zich samen vatten onder de noemer: 'Gelukkig! Ik ben niet de enige!'

In deze rubriek schreef Laura over haar tevergeefse pogingen om te voldoen aan het ideaalbeeld van de moderne moeder. En over haar onzekerheid, omdat ze daaraan niet kon voldoen.

Club van Slechte Moeders

Daarom besloot ze de Club van Slechte Moeders op te richten. Binnen twee maanden had de Club van Slechte Moeders al 16.3000 volgers op Facebook, en ruim 6.000 op Twitter.

Je kunt niet alles!

'Er ís geen manier om een goede moeder te zijn anno 2014,' is Laura Baena's boodschap. Moeders worden gemeten langs een maatstaf die niet langer actueel is.

Eigenlijk is de Club van Slechte Moeders simpelweg een aanklacht tegen de verwachting dat vrouwen Supervrouw moeten zijn. 

Succesvol op de arbeidsmarkt, én succesvol thuis. Ergens gaat dat wringen.

En hoe triest is het eigenlijk dat je jezelf een Slechte Moeder vindt als je gewoon menselijk blijkt te zijn.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Met dat hele gedoe staan 'De Bladen' hier ook vol. Ja, dat ouderschapsverlof is prachtig geregeld maar als ik het zo lees weten ze daarna van gekkigheid niet meer hoe ze het moeten bolwerken, de kinderen, het werk, de relatie, de leuke dingen, de familie, de status... Aan de ene kant is dat hier echt een stuk relaxter dan in Nederland, maar aan de andere kant... helemaal niet. Misschien omdat parttime of niet werken veel minder geaccepteerd is? Ik weet het nog niet precies. Maar de druk om succesvol te zijn in je werk en als moeder, is hier HOOG!

  2. Met dat hele gedoe staan 'De Bladen' hier ook vol. Ja, dat ouderschapsverlof is prachtig geregeld maar als ik het zo lees weten ze daarna van gekkigheid niet meer hoe ze het moeten bolwerken, de kinderen, het werk, de relatie, de leuke dingen, de familie, de status... Aan de ene kant is dat hier echt een stuk relaxter dan in Nederland, maar aan de andere kant... helemaal niet. Misschien omdat parttime of niet werken veel minder geaccepteerd is? Ik weet het nog niet precies. Maar de druk om succesvol te zijn in je werk en als moeder, is hier HOOG!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *