Buitenspelen is gezond, maar houd wel een oogje in het zeil

Buiten spelen is goed voor kinderen.

Het komt regelmatig in het nieuws: Nederlandse kinderen moeten meer buiten spelen.

Buitenspelen is goed voor lichaam en geest

Want buitenspelen is niet alleen gezond, kinderen worden er ook vrolijker en socialer van. Daarnaast zorgt buiten zijn voor de broodnodige beweging in een tijd waarin we met z'n allen veel tijd doorbrengen achter schermpjes.

Maar zeker als kinderen nog klein zijn is het belangrijk dat een volwassene een oogje in het zeil houdt.

Om die reden was ik altijd dol op speeltuintjes met een bankje. Zo kon ik lekker zitten, terwijl ik op de kinderen lette.

Een prettige stoel of bank doet wonderen

Ook thuis, is het prettig als je comfortabel kunt zitten terwijl je kinderen buitenspelen. De meeste mensen hebben dan ook een tuinset.

Tuinsets zijn trendgevoelig, en op dit moment zie je veel tuinmeubels die niet zouden misstaan in de woonkamer. Met name de loungeset is populair. Een loungeset is in de regel een combinatie van stoelen, banken en een tafel, die als set wordt verkocht.

Hieronder een voorbeeld van een loungeset:

Loungeset: opvoeden was nog nooit zo makkelijk : )

Op zo'n loungeset kun je prima zitten terwijl je kinderen buitenspelen. Tegelijkertijd kun je er snel van afspringen bij calamiteiten. Zeker als kinderen in een kinderbadje spelen is het belangrijk om te kunnen ingrijpen indien nodig. Bij een hangmat is dat een stuk lastiger! Dan moet je je daar eerst nog snel uitwurmen.

badje
Zo'n badje is leuk, maar houd het wel in de gaten!

Loungesets te kust en te keur

Loungesets vind je bij speciaalzaken, maar ook bij doe-het-zelf-zaken. Zo kun je prima een loungeset kopen bij de Karwei.Conclusie

Buiten zijn en buiten spelen is gezond voor kinderen. En ook voor hun ouders. Je kunt met je kinderen meespelen, maar vaak krijg je er als ouder eerder genoeg van je kind. En dan is het fijn als je een prettige tuinstoel ter beschikking hebt om in te zitten.

Zo kun je een oogje in het zeil houden en tegelijkertijd lekker loungen ; )

Leestip

Bescherm je kind tegen de zon

tuinmeubels
Ook goed te combineren met je kind in de gaten houden: de was drogen! En laat ze lekker hutten bouwen terwijl jij dat doet.

Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *