Birgit Kelle: nu zijn vrouwen nog niet vrij

De Duitse journaliste en publiciste Birgit Kelle schreef het opzienbarende boek 'Dann mach mal die Bluse zu.

In Nederland is het uitgebracht als 'Nu zijn vrouwen nog niet vrij.' De Nederlandse ondertitel luidt: 'Een opstand tegen dictatoriaal feminisme.'

Birgit Kelle vindt dat het huidige overheidsbeleid teveel gebaseerd is op economische belangen. De staat moet bovendien ophouden met mensen hun model op te dringen.

Birgit Kelle: feministes proberen vrouwen de wet voor te schrijven

De strijd om gelijke rechten was belangrijk en nodig. We hebben nu veel vrijheden. Geen man kan ons meer voorschrijven wat we moeten doen. Maar nu proberen vróuwen ons voor te schrijven hoe we ons leven moeten leiden.

Eerst zeiden de mannen: 'Zorg jij voor de kinderen en het huishouden.'
Nu zeggen vrouwen: 'Zorg jij voor je carriére, en breng de kinderen naar de opvang.'

We mogen anno 2014 alles wat mannen mogen, maar de vraag is: 'Wíllen we dat ook?'

Birgit Kelle is het zat dat ze zich steeds moet verontschuldigen voor het feit dat ze geen grote carriére wil, en ook tijd wil besteden aan haar gezin. Niet alle vrouwen willen in een raad van commissaren zitten. Het moet niet langer vrouwen tégen mannen zijn, maar vrouwen samen met mannen, aldus Brigit.

Brigitte Kelle:

'Er zijn honderdduizenden vrouwen zoals ik in ons land. Vrouwen die graag vrouw zijn, dat graag laten zien en daar ook niet steeds over hoeven te discussiëren. Moeders, die graag moeder zijn en vanwege het moederschap ook graag voor langere tijd stoppen met hun betaalde werk. Maar niemand komt voor hun belangen op. Voor al deze vrouwen is dit boek. Een bemoediging: laat je niet van je eigen weg afbrengen, wat je doet is goed. Dat mag je doen! En houd dan ook eindelijk eens op om jezelf steeds weer te rechtvaardigen.'

Luister en kijk zelf naar Brigit Kelle's verhaal!

Praktische informatie

Nu zijn vrouwen nog niet vrij is voor 18,50 te koop bij bol.com.

Binnenkort onze review!


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Wat leuk dat je dit boek aanhaalt. Ik zag het net vanmorgen liggen in de boekhandel en had de titel opgeschreven. Het staat op mijn 'leeslijst'.
    Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt en er over gaat schrijven.

  2. Wat leuk dat je dit boek aanhaalt. Ik zag het net vanmorgen liggen in de boekhandel en had de titel opgeschreven. Het staat op mijn 'leeslijst'.
    Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt en er over gaat schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *