Over Barbiecore en nepwimpers

barbiecore

Als kind mocht ik van mijn moeder geen Barbiepop tot mijn verdriet.

Mijn moeder vond Barbie namelijk 'te nep'.

Achteraf snap ik mijn moeder wel.

Met haar lange benen en wespentaille is ze inderdaad niet erg realistisch.

Maar anno 2022 is er een heuse trend Barbiecore genaamd.

Barbiecore als feministisch statement!

Volgens Business Insider is het fenomeen Barbiecore een statement van Gen Z en de millennials op het gebied van diversiteit en feminisme. Barbiecore zet zich af tegen het standaard schoonheidsideaal en daagt het klassieke vrouwbeeld uit.

Je hoeft niet langbenig en blond te zijn om je te kleden als Barbie.

Anno 2022 kan Barbie, en dus ook jij, alles zijn wat ze maar wil. Een makelaar, bankier, wegwerker, leerkracht, advocaat etc.

Barbie is een Girl Boss!

De boodschap van Barbiecore is dat dit voor iedereen geldt. Op Business Insider lees ik:

'It flips the script on stereotypes — specifically that if you wear pink, you're not smart — and expands the notion of femininity to include people beyond blonde, white, heterosexual, cisgender women, industry experts and enthusiasts said.'

Barbiecore kenmerken

Kenmerkend voor Barbiecore is:
  • Knalroze kleding. Dus niet van dat zachte pastelroze, maar echt opvallend roze.
  • Korte rokjes
  • Nepwimpers
  • Lange nagels
  • Hoge grote hakken
Voel jij je aangesproken door de Barbiecore trend? Maar weet je, net als ik niet hoe je in vredesnaam nepwimpers aanbrengt?
Isabelle was zo vriendelijk om een artikel te schrijven over het aanbrengen van nepwimpers!

5 tips voor het aanbrengen van nepwimpers

Op sociale media als Instagram en Tiktok komen we continu prachtige vrouwen tegen met beeldschone lange wimpers die eruit zien alsof ze te mooi zijn om waar te zijn.
Laat dat nou echt het geval zijn!
Die Bambi ogen worden namelijk gecreëerd met behulp van nepwimpers en eyeliner, al is het nog best lastig om dit helemaal perfect te maken. Om toch een expert te worden in het aanbrengen van nepwimpers zodat je zelf ook een model op sociale media kunt zijn, kun je de volgende tips toepassen.

Heb geduld

In het begin zul je geen pro zijn in het aanbrengen van je nepwimpers. Daarom is het belangrijk om geduld te hebben en echt de tijd te nemen voor het klusje. Zo moet je de wimperlijn eerst even laten staan voordat je het gebruikt aangezien de lijm tijd nodig heeft om kleverig te worden. Wees ook geduldig als het gaat om de plaatsing van de wimpers, ze moeten wel immers recht zitten.

Dunne wimperrand

Door te kiezen voor nepwimpers met een dunne wimperrand maak je het jezelf veel eenvoudiger om ze aan te brengen. Hoe dikker de wimperrand is, hoe stugger het is en daardoor wordt het dus automatisch lastiger om de nepwimpers aan te brengen. Kies daarom voor de wimpers met een dunne rand die lekker soepel zijn!

Mascara

Zit er in de make-up set die je hebt gekocht mascara? Het kan dan slim zijn om dit samen met je nepwimpers aan te brengen. De neppe wimpers zijn natuurlijk al zwart van zichzelf, alsnog moet je je eigen wimpers ook even wat zwarter maken. Dit doe je door eerst mascara aan te brengen, vervolgens plaats je de nepwimpers. Zo creëer je meer volume!

Losse wimpers

Inmiddels hebben we al uitgelegd dat het verstandig is om nepwimpers met een dunne rand aan te schaffen zodat je ze eenvoudiger kunt aanbrengen. Daarnaast doe je er ook goed aan om losse nepwimpers te kopen, aan een paar heb je vaak al genoeg om een mooie Bambi look te creëren. Niet alleen daardoor zijn losse wimpers beter, dit is ook het geval doordat ze gemakkelijk geplaatst kunnen worden.

Op maat

Als je een lash strip gebruikt om nepwimpers aan te brengen dan moet je ervoor zorgen dat je ze goed op maat maakt voor je ogen. Eventueel kun je de strip namelijk korter knippen, doe dit dan wel altijd aan de buitenzijde. De nepwimpers blijven hierdoor prachtig, terwijl ze zo ook nog eens de juiste afmetingen krijgen.

Nawoord

Dankjewel Isabelle voor je uitleg over nepwimpers! Ik had dat zelf niet gekund, want ik gebruik eigenlijk nooit make-up. Zelf zie ik me nog niet zo gauw in de Barbiecore stijl lopen, maar de gedachte die erachter zit vind ik wel leuk.
Maar verder ligt de trend van cottagecore mij denk ik meer ; )

Leestips

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ik had vroeger een Barbie, waarvan je het haar terug kon duwen in haar hoofd. Dat was gaaf. Ik hield niet zo van barbies maar had er wel een paar. Ik vond vooral het schoeisel leuk.

  2. Ik had vroeger een Barbie, waarvan je het haar terug kon duwen in haar hoofd. Dat was gaaf. Ik hield niet zo van barbies maar had er wel een paar. Ik vond vooral het schoeisel leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *