|

Arbeidsparticipatie en reizen als nieuwe religie

Anno 2017 is arbeidsparticipatie heilig verklaard als de weg naar persoonlijke ontwikkeling en een boeiend leven.

Wie geen betaalde arbeid doet staat stil, en wordt een saaie muts.

Nu blijkt dat onder millenniums een vergelijkbaar mechanisme speelt. Daar wordt reizen als zaligmakend gepresenteerd.

Safari? #ikblijflekker thuis

In het artikel Safari?#ikblijflekkerthuis schrijft Samuel Bom over de trend onder millennials, geboren tussen 1981 en 1999, om verre landen te bezoeken.

Maar liefst 27% van deze groep heeft al een maand reizen achter de rug, en 72% heeft een verre reis op de cliché bucket list staan. 

 Maar niet alle millennials willen verre reizen maken. En in dit artikel komen een paar van deze 'zonderlingen' aan het woord.

Reisdruk

Het volgende viel mij op in dit artikel

  1. Er lijkt een sociale druk te zijn om verre reizen te maken. Die herken ik zeker! En ik ben niet eens een millennial ; )
  2. Reizen = zelfontplooiing en groei
  3. Thuisblijven = burgerlijk
  4. Reizen is een manier om jezelf te onderscheiden. Maar tegelijkertijd gaan de millennials vaak naar dezelfde bestemmingen...
  5. Foto's van verre reizen plaatsen op je social media account geeft aanzien.
  6. Al dat reizen wordt voortdurend gedeeld op social media met steeds zo ongeveer dezelfde foto's van bijzondere zonsondergangen etc.

De millennials die liever thuis blijven zijn in de minderheid. Ze krijgen reacties als:

'Je leven is niet compleet zonder verre reizen.'

Conclusie

Hoewel ik beslist geen millennial ben herken ik wel de druk op reizen om jezelf te ontwikkelen. Reizen en op vakantie gaan worden gelijk gesteld met 'je horizon verbreden'. Ergo, wie niet reist heeft een bekrompen blik op de wereld en weet niet wat hij mist.

Thuisblijfmoeders en huismannen worden met dezelfde vooroordelen geconfrontreerd. Dus wat te denken van thuisblijfmoeders en huismannen die ook nog eens het liefst thuisblijven ; )

Hoewel een baan en reizen zeker bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling, wil dat niet zeggen dat ouders die kiezen voor fulltime zorgen en liever thuisblijven stilstaan.

Het artikel is online te lezen via Blendle.

 Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Wat een kortzichtige stelling: " je leven is niet compleet zonder reizen" sorry hoor, maar wat als je je het "domweg" financieel niet kunt veroorloven? Daar wordt dan niet aan gedacht.. of: je geen warm nest hebt om terug te keren als de reis achter de rug is? Volgend jaar hoop ik met mijn gezinnetje een "reis" te maken naar warm oord, omdat we het ons eerst niet konden veroorloven en de kindjes te klein waren (maar dat terzijde.) Als ik zeg dat we naar de Canarische eilanden gaan, tel ik dan ook mee? Of ben ik pas interssant als de vakantie naar Bali gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *