Kinderen die naar kdv gaan 2 keer zo vaak ziek
Kinderen die naar een dagverblijf gaan zijn ongeveer twee keer zo vaak ziek als kinderen die thuisblijven.
Daardoor komen ze ook twee keer zo vaak bij de huisarts. En worden ze twee keer zo vaak met complicaties opgenomen in het ziekenhuis.
Vooral buikgriep komt veel voor. En hoe jonger het kind, hoe groter de kans op ziekte.
Wie zegt dit?
Met deze cijfers kwam epidemioloog Remko Enserink in een onderzoek waarmee hij woensdag 10 december promoveerde aan de Universiteit Utrecht. En hij ging daarvoor niet over één nacht ijs. Enserink werkte 4 jaar aan zijn onderzoek.
Er deden 10.000 gezinnen mee. En 104 kinderdagverblijven.
Het argument: 'Zo bouwen ze mooi weerstand op! Daar hebben ze later gemak van.' helpt ook al niet. Want volgens Enserink bouwen de kinderen helemaal geen weerstand op. In ieder geval niet voor buikgriep.
100 miljoen schade voor de economie
Volgens Enserink zijn de kosten van de medische zorg en de economische schade, als kinderen hun (werkende) ouders aansteken, jaarlijks zo’n 100 miljoen euro,
Enserinks uitkomsten zijn extra wrang, omdat de overheid juist stimuleert dat meer kinderen naar de crèche gaan, zodat hun moeders betaald werk kunnen doen. Dat is namelijk goed voor de economie.
Maar je kunt je afvragen of de winst die zo geboekt wordt opweegt tegen deze enorme schadepost.
In Nederland gaan ongeveer 350.000 kinderen gemiddeld 2,5 dagen per week naar een van de bijna 6000 kinderdagverblijven. Maar als het aan de overheid en traditionele feministes ligt, worden dat er nog veel meer.
Meer weten?
Klik dan hier. Je vindt daar ook een video.
Blijf op de hoogte! Neem nu een emailabonnement!
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner
Ontdek meer van Het Moederfront
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.
Moeilijk voor werkende ouders dit onderzoek, aan de ene kant werk je , wat de overheid zo graag ziet, maar aan de andere kant loopt het liefste wat je hebt meer risico, ook weer moeilijk. Ik snap dat er een onderzoek naar gedaan is maar wat kan je er aan doen?
De onderzoeker geeft geen tips wat je er aan kunt doen. Maar op de site van de NOS worden wel tips gegeven. De link vind je in de post.
De onderzoeker geeft geen tips wat je er aan kunt doen. Maar op de site van de NOS worden wel tips gegeven. De link vind je in de post.