LinkedIn erkent 'Stay at home mom' en 'Stay at home dad' als titel

LinkedIn

LinkedIn heeft nieuwe opties als het gaat om de naam van je beroep. Als je klikt op 'Add experience,' en 'Stay at' intypt, dan verschijnen de opties:

  • Homemaker
  • Stay-at-home Mom
  • Stay-at-home Dad
  • Stay-at-Home Parent
Maar je kunt ook simpelweg 'Mom' of 'Dad' invullen.
Daarnaast biedt LinkedIn in de toekomst nieuwe opties voor een 'gat in je cv' dat dan dus ineens geen gat meer is. Denk aan de termen als 'Sabbatical' en 'Parental leave'.

Waarom LinkedIn dit aanpaste

LinkedIn voerde deze veranderingen in nadat Fortune hen vroeg om een reactie op een artikel op Medium. Daarin stond kritiek op hun gebrek aan 'flexibele taal' en profil opties voor vrouwen die een periode niet actief zijn op de arbeidsmarkt.

 

'By simply modernizing its profile editing options, LinkedIn holds the key to encouraging transparent dialogue about employment gaps. These conversations could help set the stage for improvements in company leave policies and work arrangements that better support primary caregivers.'

LinkedIn voelde zich aangesproken en ondernam actie!

Meer ruimte en erkenning flexibiliteit

Met de nieuwe opties biedt LinkedIn ruimte aan het feit dat het leven niet zwart-wit is. Veel vrouwen wisselen periodes van fulltime moederen af met arbeid buitenshuis. Een periode fulltime moederen kan voortaan benoemd worden op LinkedIn en een cv.

 

Lees ook: Herintreden als thuisblijfmoeder! en het verhaal van thuisblijfmoeder Marije.

Wat vind jij van deze actie van LinkedIn?

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *