'Werken kan altijd nog' - thuisblijfmoeder Anouk

thuisblijfmoeder anouk

Anouk is thuisblijfmoeder.

 'Niet werken, geen opvang voor mijn zoontje en financieel afhankelijk zijn van mijn man is een bewuste keuze,' schrijft ze op Momspiration.
Wat bezielt haar?

Je kunt niet alles tegelijk

Anouk wilde altijd al moeder worden schrijft ze. Kinderen kunnen krijgen is niet een vanzelfsprekendheid, en om die reden wilde Anouk veel tijd met haar kinderen doorbrengen en zelf voor ze zorgen.
Dat betekent niet dat Anouk niets voor zichzelf zou willen doen. Maar omdat ze nu eenmaal niet alles tegelijk kan, koos ze voor fulltime moederen. Onder het motto:

 'Werken kan altijd nog.'

Vooral wennen aan vooroordelen over thuisblijfmoeders

Ik zou helemaal gek worden,' is een bekende reactie op thuisblijfmoeder zijn die ook Anouk regelmatig hoort. Soms heeft ze wel eens het gevoel dat ze zich moet verontschuldigen omdat ze 'alleen maar' moeder is. Toch is dit dus een heel bewuste keuze.

Is thuisblijven voor je kinderen een luxe?

Tegenwoordig wordt de mogelijkheid om thuis te blijven bij je kinderen weggezet als een 'luxe'. Maar Anouk merkt terecht op dat dit ook te maken heeft met de keuzes die je maakt. Ze schrijft daarover:

 

'Niet werken omdat het financieel kan. Voor ons is dat vooral een gevolg van de keuzes die we maken. Hadden we een paar jaar geleden andere keuzes gemaakt, dan was de situatie ongetwijfeld nu heel anders geweest.'

Hoe luxe is het eigenlijk om fulltime voor je kind te zorgen, als andere moeders verklaren dat ze er niet aan moeten denken om thuisblijfmoeder te zijn?!
Hieronder een foto van Anouk als thuisblijfmoeder:

Tot slot

Het is mooi om te lezen hoe Anouk haar eigen keuzes durft te maken, ook al gaan die in tegen de heersende norm. Tegelijkertijd zie je hoe ze zelf die norm heeft ingeslikt, door te stellen dat 'werken altijd nog kan'.
Ook zij zet wat ze thuis doet blijkbaar weg als 'niet werken'.
Lees nu zelf Anouks column en het blog van thuisblijfmoeder Liselot: Lees mee met Liselot.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *