Wees je bewust van de cultuur waarin je leeft

De overheid en traditionele feministes doen hun best om fulltime buitenshuis werken tot de norm te verheffen. Steeds meer vrouwen hebben in ieder geval een parttime baan, en volgens het CBS houden vrouwen vaker hun baan aan als ze een kind krijgen.

Wees je bewust van de cultuur waarin je leeft

Het is goed om je bewust te zijn van de cultuur waarin je leeft, en hoe die je mogelijk beïnvloedt. Dat wordt prachtig duidelijk in het boek Gelukkigst: Lessen in geluk, overal ter wereld van Allisa van der Voort & Tjerk Klompmaker. Zij maakten een rondreis langs een aantal van de gelukkigste landen ter wereld, en spraken daar met de bewoners.

Geen interesse in een betere baan en meer geld

Eén van de gesprekken die me trof is een gesprek met de Australische Andrew. Hij woont met zijn gezin in het dorpje Mossman, dat uit niet meer bestaat dan 1 straat. Andrew koos bewust voor deze plek. Hij vertelt Allisa en Tjerk dat hij een 'betere baan' kan krijgen in Cairns. Een baan met veel meer carrièrekansen, en een hoger inkomen. Maar Andrew peinst daar niet over. Hij zegt:

'Vrijheid is alles wat ik nodig heb. Met deze baan kan ik ontbijten met mijn familie en ben ik 's avonds weer op tijd thuis voor mijn dagelijkse wandeling.' 

Andrew's redenering sluit aan bij die van veel Nederlandse vrouwen. Nederland staat erom bekend dat er veel parttime wordt gewerkt. Dat doen vrouwen, en mannen, voor een betere balans in hun leven. Net als Andrew.

Durf je eigen weg te gaan

Dus laat je vooral niet gekmaken door de traditionele feministes en overheid die je een bepaalde culturele norm proberen op te leggen. Denk goed na over wat je zelf wilt, en durf je eigen pad te bewandelen.

Vind je dat moeilijk? Denk dan gewoon eens aan de Australische Andrew ; )

Benieuwd naar het boek Gelukkigst?

Gelukkigst is voor 24,95 te koop bij bol.com.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *