Wat als moederliefde niet vanzelf komt?

Wat als moederliefde niet vanzelf komt?

Iedereen gaat er vanuit dat je als ouder van je kind(eren) houdt. Maar wat als die liefde hapert? Of niet goed op gang komt? Dat is de rode draad in het boek Weg van haar, van Stella Damstra

Weg van haar: een boek over moederliefde

Stella Damstra schreef dit boek naar aanleiding van haar eigen ervaringen met IVF en toen dat niet lukte, adoptie. Gedurende beide processen verlangde Stella hartstochtelijk naar een kind, en had geen enkele twijfel dat ze van een kind zou houden. Maar als ze haar dochter 'Hanna' ontmoet in Kenia, en haar moeder wordt, blijkt het toch niet zo simpel als ze van tevoren had gedacht. Het contact met Hanna verloopt vaak moeizaam, en het is niet altijd eenvoudig voor Stella om liefde te voelen voor dit meisje dat nu ineens haar dochter is.

Belangrijke thema's in Weg van haar

Weg van haar is interessant voor vrouwen met kinderen om een aantal redenen:

  1. Het is boeiend voor vrouwen met een kinderwens, die niet vanzelf uitkomt.
  2. Het is interessant voor vrouwen die bezig zijn met IVF. Stella vertelt over de hormoonbehandelingen en hoe die haar beïnvloeden.
  3. Weg van haar biedt informatie over het proces van adopteren: wat je ervoor moet doen, de administratie molen waarin je belandt, waarop je moet letten etc.
  4. Stella Damstra werkte altijd als zzp'er maar als ze Hanna krijgt moet ze, zeker de eerste tijd in Kenia, fulltime thuis met haar zijn. Het geeft dus ook een inzicht in het leven van een moeder die fulltime moedert.
  5. Stella verwachtte dat het leven met Hanna eenmaal in Nederland makkelijker zou worden. Maar ook dat blijkt een verwachting die niet uitkomt. Uiteindelijk kiest ze er daarom voor om Hanna twee dagen naar peuterspeelzaal en één dag naar de kinderopvang te brengen, om zo voldoende tijd voor zichzelf te hebben.
  6. Hanna's huwelijk haalt de eindstreep niet. Na een gesprek met 'hun coach' besluit haar man dat hij wil scheiden. Ik betrapte mezelf bij het lezen hiervan wel op de gedachte: 'Lekkere coach dan!' 

Mijn conclusie over Weg van haar

Weg van haar is een boek over een kinderwens, IVF en adoptie. Maar het is ook een boek over moeder worden, en vervolgens moeder zijn. En over moederliefde. En hoe je als vrouw bepaalde verwachtingen kunt hebben wat betreft moederliefde en moederschap, en hoe die je in de weg kunnen zitten.
Het boek leest ook nog eens lekker weg, en is daarom leuk en interessant om te lezen.

Praktische informatie over Weg van haar

Weg van haar van Stella Damstra is voor 17,50 te koop bij bol.com.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *