Waarom niet bij uitstek zelf huis en haard verzorgen?!

thuisblijfmoeder zorg

Filosoof Awee Prins, auteur van het boek 'Uit verveling' hield in Filosofie magazine een pleidooi voor een herwaardering van het alledaagse leven.

Hij vindt dat de maatschappij lijdt aan ordinair utopisme.

Wat is er saai aan zorgen voor de plek waar je dagelijks ontwaakt?

Prins:

'Alles moet nieuw, spannend, verrassend, interessant zijn. Ik zag deze zomer een interview in het programma Buitenhof waar minister Lilianne Ploumen en presentator Pieter Jan Hagens over hun werksters kwamen te spreken. Ik verbaas me er op zo'n moment over dat de minister en de presentator een werkster hebben.

Is hun leven zo ongelofelijk belangrijk dat zij geen tijd hebben voor zo'n alledaags corvee? Vinden ze huishoudelijk werk saai?

Maar was is er saai aan de toegewijde zorg voor de plek waar je dagelijks ontwaakt en inslaapt, waar je eet, drinkt en liefhebt, je vrienden ontvangt... Waarom zou je niet bij uitstek die plek zélf liefdevol verzorgen?'

Een goed punt van dhr. Prins!

Wil je meer lezen over de waarde van de zorg voor huis en haard dan raden we Monique Wortelboers boek Huishouden, de zorg voor het leven aan. Zie ook Weckpot.


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

9 reacties

  1. Niet iedereen is hetzelfde (gelukkig). Ik zou het ook uitbesteden als wij er het geld voor hadden. Ik hou niet van huishoudelijk werk en zie geen reden waarom ik het zelf zou moeten doen als dat niet nodig is.

  2. Niet iedereen is hetzelfde (gelukkig). Ik zou het ook uitbesteden als wij er het geld voor hadden. Ik hou niet van huishoudelijk werk en zie geen reden waarom ik het zelf zou moeten doen als dat niet nodig is.

  3. Ik heb jarenlang gewerkt want ik had een goed stel hersenen en mocht dat niet verkwisten aan zoiets "onbenulligs" als huishouden en kinderen opvoeden. En altijd wrong er iets, toen ik 2013 thuis kwam te zitten ivm ziekte en werd afgekeurd merkte ik hoe prettig ik het vond om zelf voor mijn gezin te zorgen. Maar daar durf ik amper over te praten want tss..dat is zo ouderwets...

  4. Ik heb jarenlang gewerkt want ik had een goed stel hersenen en mocht dat niet verkwisten aan zoiets "onbenulligs" als huishouden en kinderen opvoeden. En altijd wrong er iets, toen ik 2013 thuis kwam te zitten ivm ziekte en werd afgekeurd merkte ik hoe prettig ik het vond om zelf voor mijn gezin te zorgen. Maar daar durf ik amper over te praten want tss..dat is zo ouderwets...

  5. Een heel goed punt van Prins. Ik waardeer het huishoudelijk leven steeds meer. Voor mij is het een manier om mijn leven vorm te geven. Daar kan een betaalde baan buitenshuis bij horen, maar dat hoeft niet. En waarom zou je een goed stel hersens niet inzetten voor huis en gezin? Is een gezin juist niet heel goed gebaat bij een pienter brein?

  6. Het boek wat Nicole aanraadt kan ik van harte aanbevelen! Zeer prettig geschreven. Toen ik het voor de eerste keer las, was ik aangenaam verrast dat er nóg iemand was met precies dezelfde ideeën als ik 😉 Het vooroordeel dat huishouden en opvoeden voor de dommen is: besteed er geen aandacht aan, het sop is de kool niet waard. De schrijfster zelf heeft een aardig C.V. overigens 😀

  7. Het boek wat Nicole aanraadt kan ik van harte aanbevelen! Zeer prettig geschreven. Toen ik het voor de eerste keer las, was ik aangenaam verrast dat er nóg iemand was met precies dezelfde ideeën als ik 😉 Het vooroordeel dat huishouden en opvoeden voor de dommen is: besteed er geen aandacht aan, het sop is de kool niet waard. De schrijfster zelf heeft een aardig C.V. overigens 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *