Het veilige kerngezin: is het een mythe?

kerngezin

 

'Ik houd mijn hart vast voor de mogelijke gevolgen van het feminisme voor de opvoeding van de kinderen. Ik leef bijvoorbeeld mee met de jonge moeder die na het zwangerschapsverlof ’s ochtends om zeven uur haar baby’tje aan wildvreemde mensen in een crèche moet afgeven om het na een lange werkdag weer op te halen. Hartverscheurend.'

Dat schrijft Juliaan van Acker, emeritus hoogleraar orthopedagogiek, Antwerpen in een column in het Parool.  Zijn column is een reactie op De mythe van het gezin’ van Lynn Berger.

Het veilige kerngezin een mythe?

Zij vindt het idee  van het veilige kerngezin een mythe omdat er steeds meer mensen nodig zijn om bij te springen. De ouders redden het vaak niet meer met z'n tweeën.

18-urige werkweek

Als mogelijke oplossing hiervoor noemt Juliaan van Acker het idee van een 18-urige werkweek oftewel parttime werken! Dan kunnen de ouders de opvoeding en de huishoudelijke taken delen. Maar laat parttime werken nou juist zo'n doorn in het oog van de overheid zijn!
Van Acker besluit zijn column met de constatering dat het kerngezin beschermen de beste investering is die de maatschappij kan maken.
Kortom een investering die thuisblijfmoeders en huismannen ook graag doen.

N.B. Een kerngezin hoeft niet uiteraard niet uit een vader, moeder en kinderen te bestaan. Het veilige kerngezin kent meerdere vormen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *