Waar kun je op bezuinigen zodat je fulltime voor je kinderen kunt zorgen?

thuisblijfmoeder worden

Er zijn best vrouwen die diep in hun hart het liefst fulltime thuis zouden blijven om voor hun kind(eren) te zorgen, maar die het gevoel hebben dat het financieel niet haalbaar is.

Zonder in andermans portemonnee te kijken, kan ik toch zeggen dat er soms meer mogelijk is dan je denkt. Zeg dus niet te snel:

'Dat kunnen wij ons financieel niet veroorloven.' 

Kijk eerst eens of er dingen zijn waarop je kunt bezuinigen. Nou denk je misschien: 'Maar waar moet ik dan naar kijken?'

Hieronder een overzicht van kostenposten waar je (mogelijk) op kunt bezuinigen.

Kostenposten waarop je (mogelijk) kunt bezuingen

 • Kinderopvang. Als jij of je man fulltime voor de kinderen gaat zorgen, dan hoef je geen kinderopvang meer in te kopen. Dat is meteen al een flinke bezuiniging.
 • De dagelijkse boodschappen. Hoewel de kosten van de dagelijkse levensmiddelen  die je koopt in de supermarkt zijn gestegen, valt hier vaak toch nog heel veel  te winnen. Door bijvoorbeeld huismerken te kopen in plaats van A-merken en door goedkope supermarkten als de Lidl en Aldi te gebruiken. Gebruik ook Scoupy voor cashbacks! En controleer zorgvuldig je kassabon op fouten.
 • Kleding. Afhankelijk van het werk dat je deed had je wellicht representatieve kleding nodig. Nou zal ik zeker niet beweren dat kleding er als thuisblijfmoeder niet toe doet, en dat je best de hele dag in een joggingbroek kunt lopen. Sterker nog, dat raak ik sterk af. Ook als thuisblijfmoeder is het goed voor jezelf om je netjes te kleden. Maar wellicht kun je best goedkoper uit zijn nu.
 • Vier een kinderfeestje thuis in plaats van dat je met alle kinderen naar een binnenspeeltuin gaat. Maak als versieringen mooie raamtekeningen op je ramen.
 • Check je energieleverancier: zou je bij een andere goedkoper uit kunnen zijn? Overstappen scheelt vaak geld.
 • Maar gebruik van een bonuskaart zodat je kortingen krijgt.
 • Kijk eens kritisch naar je verzekeringen. Heb je ze echt allemaal nodig? En zou je misschien goedkoper uit kunnen zijn? Denk bijvoorbeeld aan je uitvaartverzekering. Misschien kan dat wel voordeliger. Er zijn allerlei handige vergelijkingssites waar je verzekeringen op prijs kunt vergelijken. Zoals de site elke uitvaartverzekering vergelijken.
 • Hoeveel auto's staan er bij jullie voor de deur? Als één van beide partners fulltime gaat zorgen, kan er misschien een auto weg? Heb je incidenteel toch een auto nodig, dan kun je er eventueel voor die dag eentje huren met bijvoorbeeld Greenwheels.
 • Hoe vaak ga je uit eten? Of een dagje uit? Via sites als Groupon kun je vaak leuke aanbiedingen vinden voor een dinertje en ook dagjes uit. Of kijk of je dit misschien minder vaak kunt doen, of op een andere manier: bijvoorbeeld thuis dineren bij kaarslicht! Dat kan ook leuk zijn.
 • Koop kleding tweedehands. Denk aan kinderkledingbeurzen of online of Vinted!
 • Geef oud brood een tweede leven: kies voor wentelteefje maken!
 • Vakanties. Anno 2018 is het de stilzwijgende norm geworden dat je 'op vakantie' hoort te gaan. Maar misschien vind je het diep in je hart ook prima om thuis te blijven. En zo niet, dan zijn er wellicht goedkopere alternatieven als het gaat om vakantiebestemmingen.
 • Je huis. Zou een klein huis eventueel een optie zijn zodat je een lagere hypotheek krijgt?
 • Kies voor gratis e-books als leesvoer.

Samenvattend

Denk en zeg niet te snel dat iets voor jou geen optie is. Doe je research en onderzoek de mogelijkheden. Als je daarna alsnog concludeert dat iets financieel niet haalbaar is, doe je dat in ieder geval op een goede basis.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *