Verhuizen om thuisblijfmoeder of huisman te kunnen worden?

verhuizen

Zou jij verhuizen om thuisblijfmoeder of huisman te kunnen worden?

Leven van 1 inkomen wordt steeds lastiger.

Dat komt omdat de kosten van het dagelijks leven hoger zijn geworden. Maar ook omdat de overheid gezinnen met één inkomen veel meer belasting laat betalen dan tweeverdienersgezinnen.

Veel mensen verzuchten dan ook:

'Ik zou best fulltime willen thuisblijven bij de kinderen, maar dat is financieel niet haalbaar voor ons.'

Het roer om: verhuizen voor een ander leven

Maar er zijn ook mensen die besluiten het roer drastisch om te gooien. Bijvoorbeeld door te verhuizen naar een kleiner huis om zo lagere woonlasten te krijgen. Of door een auto weg te doen.

Dit soort mensen zie je bijvoorbeeld in emigratieprogramma's als Ik Vertrek en Het roer om. Maar ze zijn er ook gewoon in Nederland!

De rol van de coronacrisis bij verhuizen

De coronacrisis heeft hierbij ook een rol gespeeld overigens. Doordat veel mensen noodgedwongen thuis moesten werken werd de werkplek losgekoppeld van de woonplek.

Uit onderzoek van bijvoorbeeld TNO blijkt dat bijna een kwart van alle thuiswerkers dit wil blijven doen. Ook als het niet meer nodig is vanwege corona.

Dat biedt mogelijkheden! Zeker mensen uit het westen die daar hun huis verkopen, kunnen met een goedgevulde portemonnee verhuizen naar het oosten van het land waar de huizenprijzen lager zijn.

Verhuizen voor een ander leven: argumenten

Hieronder een aantal argumenten waarom verhuizen kan zorgen voor een ander leven, en eventueel een bestaan als thuisblijfmoeder of huisman.
  1. Lagere woonlasten. Bij een kleiner huis, of een huis buiten de stad, hoort doorgaans ook een lagere hypotheek. Ook zul je besparen op de energiekosten. Dit kan ruimte bieden om rond te kunnen komen van 1 salaris.
  2. Voor minder geld meer ruimte is een ander belangrijk argument.
  3. Een groenere omgeving.
  4. Een eenvoudiger leven met meer rust en ruimte.
  5. En als je verhuist naar een ander land, kan verhuizen ook een ander klimaat met mooier weer opleveren en lagere leefkosten in het algemeen. Goedkope landen om te wonen zijn bijvoorbeeld Portugal, Kroatië en ook Duitsland! Zo krijg je daar bijvoorbeeld veel meer kinderbijslag dan in Nederland.

Tot slot

Er kan vaak meer in het leven dan je denkt. Zeg niet te snel dat iets voor jou en je gezin niet financieel haalbaar is. Door andere keuzes te maken kun je soms toch de andere leefstijl krijgen waarnaar je verlangt. Bekijk hier de prijzen van verhuisbedrijven.
Je kunt kleine dingen veranderen door bijvoorbeeld goedkoper boodschappen te doen, of grote dingen zoals verhuizen.

Leestip

Zou jij verhuizen voor een andere leefstijl?

Bron afbeelding: girl on board PNG Designed By 千图网


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *