De magische geranium: hoe iets kleins je leven kan veranderen

de magische geranium

Sommige kinderboeken zijn net cadeautjes. Ze verrassen je met hun wijsheden en bieden inspiratie.

Zo'n kinderboek is Jane Thayer's Read Aloud Funny Stories, met daarin het verhaal van de magische geranium!

De magische geranium

'Mevrouw Jansen woonde in een kleurloos klein huisje met een kleurloos klein voortuintje, in het midden van een gezellige kleine straat.

Vergeleken met de andere huizen in de straat, was haar huis het lelijkst. Maar mevrouw Jansen had geen idee wat ze daar aan zou kunnen doen.

Op een dag kwam haar vriendin Mevrouw Smit langs met een geranium in een pot.

'Dit is een magische geranium,' zei mevrouw Smit. 'Hij zal je hele huis mooi maken.'
 Dus zette mevrouw Jansen de magische geranium op haar kleurloze kleine tafel in haar kleurloze klein keuken. De geranium was zo vrolijk en felgekleurd dat mevrouw Jansen bij zichzelf dacht: 'Het is jammer dat hij op zo'n kleurloze tafel staat. Ik zal de tafel verven, zodat hij een mooi plekje heeft.' Dus ging ze naar de verfwinkel en kocht daar een pot vrolijke, gele verf.

Toen de tafel vrolijk geel was, keek mevrouw Jansen er eens na en zei: 'Het is jammer dat de stoelen zo kleurloos lijken naast de tafel. Ik denk dat ik de stoelen ook maar verf.' Dus verfde ze de stoelen een mooie kleur rood. Toen ze klaar was, deed ze een stapje terug en keek naar het resultaat. 'Mijn tafel en stoelen zijn zo vrolijk, het is jammer dat ze in zo'n kleurloze keuken staan,' vond mevrouw Jansen.

En ze ging weer naar de verfwinkel, en verfde haar keuken in een vrolijke kleur. En nu ze toch bezig was, kocht ze meteen ook maar even mooie gordijnen voor de ramen.

De keuken was zo mooi, dat mevrouw Jansen zei: 'De keuken is zo mooi en vrolijk, dat de eetkamer er zo kleurloos bij afsteekt. Het duurde niet lang of mevrouw Jansen had alle kamers van haar huis een vrolijk kleurtje gegeven.

Toen ze klaar was, zei ze: 'Het is jammer dat de binnenkant van mijn huis zo mooi is, maar de buitenkant zo kleurloos. Dat klopt niet.' Dus verfde ze de buitekant van haar huis in een vrolijke heldere kleur. Toen ze klaar was keek ze naar het resultaat en zei: 'Mijn huis is nu zo mooi en vrolijk, dat het jammer is dat de tuin zo kleurloos is.'

Dus plantte ze mooie bloemen in de tuin, en al snel had ze het mooiste huis in de straat.

 Mevrouw Smit kwam weer op bezoek en was verbaasd door alle veranderingen. 'Wat goed van je, dat je je huis zo hebt opgeknapt,' zei ze.
 'Ik heb niks gedaan,'zei mevrouw Jansen. 'De magische geranium die je me gaf, heeft mijn huis mooi gemaakt.

De moraal van het verhaal

De boodschap van dit verhaal is dat er niet veel voor nodig is om je leven een nieuwe wending te geven of beter en mooier te maken. Het is vooral een kwestie van de eerste stap zetten!

Achtergrondinformatie

Dit vrolijk stemmende verhaaltje komt uit het boek Read Aloud Funny Stories van Jane Thayer en werd gepubliceerd in 1958.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *