Verhuis je met zoon of dochter naar de hoofdstad?

Hoewel wel mensen Amsterdam verlaten als ze kinderen krijgen, zijn er ook gezinnen die juist in Amsterdam willen wonen.

Voor hen schreef Vincent onderstaand artikel met tips voor een verhuizing naar Amsterdam.

Verhuis je met zoon of dochter naar de hoofdstad? 

Ben je van plan om naar Amsterdam te verhuizen met je zoon of dochter?

Dan zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden. Want verhuizen kan een stressvolle onderneming zijn. Om je wat stress uit handen te nemen, heb ik de volgende checklist gemaakt voor het verhuizen naar mokum.


Geef op tijd je adreswijziging door

Of je nou kiest voor een verhuizing Amsterdam of een enkele reis Groningen, je moet natuurlijk een adreswijziging doorvoeren. Dit kun je snel en makkelijk doen op de website van de gemeente Amsterdam. Daarvoor heb je een foto of kopie nodig van één van de volgende bewijsstukken:

Een koop- of huurcontract
óf 

Een toestemmingsverklaring ingevuld door de huiseigenaar. 

Geef ook je adreswijziging door via de verhuisservice van PostNL. Via deze verhuisservice kun je gemakkelijk verschillende instanties informeren over je nieuwe adres. Dat scheelt een boel kopzorgen.

Graag leidingwater in je woning? 

Voor het drinkwater in Amsterdam dien je jezelf aan te melden bij Waternet. Dit doe je op de website van waternet.


Sluit een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering af 

Met een inboedelverzekering verzeker je jouw net verhuisde spullen tegen diefstal, brand of andere schade. Een inboedelverzekering is niet verplicht. Wat wel verplicht is, is een aansprakelijkheidsverzekering. Deze dekt de financiële schade die je bij een ander in huis veroorzaakt.

Voor een nóg veiliger gevoel: hang melders op 

Ik raad je aan om voordat je gaat verhuizen rook- en koolmonoxidemelders in elke woonruimte op te hangen. Deze zijn verkrijgbaar bij doe-het-zelfzaken en zijn zeer gemakkelijk op te hangen. Zo betrek je met een gerust hart je nieuwe huis en kun je 's nachts rustig slapen.


Kies voor de typisch Amsterdamse katrollen 

Als je door het centrum van Amsterdam loopt, zie je ze bijna overal. De katrollen die over de gevels hangen. Deze katrollen zijn er niet voor niks. Al sinds de 16de eeuw worden ze gebruikt .

Met klassiek touw en blok til je gemakkelijk zware spullen naar  gemakkelijk hogere verdiepingen. Door deze katrollen te gebruiken, bespaar je jezelf een hoop tijd en energie en maak  je het verhuisbedrijf Amsterdam ook wat makkelijker.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *