Vdrs.nl: nieuwe website vaders

vdrs.nl

De Arnhemse vader Marius van Regteren vroeg zich op de zoveelste drukke dag ineens af:


'Waar ben ik eigenlijk mee bezig?' 

Hij was vaak weg, en zag daardoor zijn kinderen maar weinig. Hij leefde alsof zijn werk belangrijker was dan zijn kinderen, terwijl hij dat niet zo voelde.

Marius ontdekte vervolgens in gesprekken met andere vaders dat hij niet de enige was die soms worstelde met zijn vaderrol. Dat leidde tot de landelijke website vdrs.nl.

Vdrs.nl

De website vdrs.nl wil mannen inspireren en ze een platform geven om ervaringen over het vaderschap uit te wisselen.

Centraal doel van vdrs.nl is om het vaderschap op een hoger plan te brengen.

Vaders op school

Eén van de rubrieken op de site van vdrs.nl is Vaders op school. Een loffelijk streven vind ik, aangezien scholen veelvuldig een beroep doen op ouders. Het zou toch ideaal zijn als er ook eens luizenvaders kwamen, naast de luizenmoeders ; )

Blogs van vaders

Op vdrs.nl vind je ook blogs van vaders, die overigens handig geordend zijn op leeftijd van de kinderen. Dus je kunt makkelijk een blog zoeken van een man met kinderen in dezelfde leeftijd als de jouwe.

Conclusie: mannen zien het licht. Feministes ook?

Vdrs.nl demonstreert dat mannen het belang van hun aanwezigheid bij hun kinderen erkennen, en daar naar willen handelen.

Dat is een intrigerende ontwikkeling, aangezien van vrouwen vooral gevraagd wordt om fulltime buitenshuis aan de slag te gaan en geld te verdienen.

Het doet me denken aan Hans Lebbis' onheilspellende schets van de toekomst:


'Je loopt door de strómende regen naar je huis toe, dan doe je de voordeur open en dan ruikt het naar appeltaart. Want je man heeft een appeltaart gebakken. En hij heeft de kinderen van school gehaald en het hele huis aan kant gemaakt. En met een opgeruimde glimlacht vraagt hij aan je: 'En schat? Hoe was het vandaag op je werk?' En dat is het moment dat jullie allemaal in janken zullen uitbarsten, en denken: 'Dat kochten wij vroeger allemaal doen! Hoe hebben die mannen dát voor elkaar gekregen?!' En dat is de dag dat jullie de straat op zullen gaan. Opzij wordt verboden in Nederland, Cisca Dresselhuys kaalgeschoren, over de Duitse grens wordt gezet, en jullie het recht om je kinderen op te voeden zullen terug eisen omdat het biologisch en historisch jullie recht is.'

Bekijk het bijbehorende filmpje hier.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *