'Feministes mogen best eens zeggen hoe cool het is om kinderen te hebben'

feminisme
Bron: Wikipedia

'Feministes mogen best een wat harder zeggen hoe cool het is om kinderen te hebben.' 

Dat is één van de interessante dingen die presentatrice en actrice Sophie Hilbrand zegt in een interview in HP/DeTijd van oktober 2016.


Fulltime moederen of combineren met een baan: beide zijn valide keuzes

Sophie benadrukt in het artikel dat of je nou kiest voor fulltime moederen of het moederschap combineert met een baan, het één niet beter is dan het ander.

Met verbazing constateerde ze dat in de klas van haar oudste kind slechts een moeder was die 'niet werkte'. En dat was dan nog tijdelijk.

Ik denk dat veel vrouwen te zeer denken: we hebben duizenden jaren gestreden vooremancipatie, we zijn nu een heel eind gekomen, dus ik kan het nu niet maken om thuis voor de kinderen te gaan zorgen. Terwijl daar natuurlijk helemaal niets mis mee is.
Ik denk ook dat het vooral vrouwen zonder kinderen zijn die daar heel fel op reageren. Als je eenmaal kinderen hebt, dan begrijp je de keuze voor je kinderen te gaan zorgen wel.'

Sophie sluit dan ook niet uit dat ze over tien jaar, als haar kinderen naar de middelbare school gaan misschien wel een periode thuis zou willen zijn.

Conclusie

Sophie Hilbrand koos zelf voor de combinatie werk en zorgen. Des te verfrissender dat ze benadrukt dat de keuze om fulltime voor je kind(eren) te zorgen even valide is.

En dat die keuzemogelijkheid momenteel onder spanning staat.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *