Moeders liegen heel wat af

Moeders liegen heel wat af om de moederlijke schijn op te houden. Onder andere over het aantal uur dat hun kind tv mag kijken, financiën en hoeveel tijd ze samen met hun kind doorbrengen.

Zo nam een moeder de telefoon niet op omdat ze te moe was, maar legde dit de volgende dag als volgt uit: 'Ik kon niet bij de telefoon komen, omdat mijn handen onder het deeg zaten, want ik was koekjes aan het bakken met mijn kind!'

Deze 'schokkende' feiten kwamen aan het licht door de website Netmums, die weer eens een onderzoek deed. Socioloog en opvoedingsexpert Frank Furedi reageerde op de uitslag: 'Laat ouders toch eens met rust, en stop met het publiceren van onderzoeken.'

Applaus voor Frank Furedi!

Lieg jij wel eens ten behoeve van je moeder-image?
Wat is je grootste leugentje?


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

12 reacties

 1. nee ik lieg niet maar dat levert dus heel veel commentaar op waar ik ook niet altijd blij van wordt misschien moet ik af en toe gewoon liegen en de schijn ophouden !
  net doen of ik hele zoete kindertjes heb waar ik altijd zoveel ongelooflijk van hou en nooit boos op wordt en dat ik dus altijd heel geduldig ben en een luisterend oor heb en de godsganselijke dag spelletjes mee doe en koekjes mee bak !

 2. Stomvervelend, al dat schijnperfectionisme. Iedereen die hier vrolijk aan mee doet, is er mede verantwoordelijk voor dat we de lat voor elkaar en onszelf zo vreselijk hoog leggen, dat je welhaast burnout zou moeten raken van dat hele ouderschap. Het is een bizarre wereld geworden, waarin we allemaal hard ons best doen om elkaar genadeloos af te troeven. Ik sla dus liever even over. What you see is what you get. Als anderen daar niet gelukkig mee kunnen zijn, dan ben ik het in ieder geval zelf wel.

 3. Stomvervelend, al dat schijnperfectionisme. Iedereen die hier vrolijk aan mee doet, is er mede verantwoordelijk voor dat we de lat voor elkaar en onszelf zo vreselijk hoog leggen, dat je welhaast burnout zou moeten raken van dat hele ouderschap. Het is een bizarre wereld geworden, waarin we allemaal hard ons best doen om elkaar genadeloos af te troeven. Ik sla dus liever even over. What you see is what you get. Als anderen daar niet gelukkig mee kunnen zijn, dan ben ik het in ieder geval zelf wel.

 4. Ik heb mezelf(!!) en andere mensen weleens wijsgemaakt hoe gezellig het is om met je kinderen thuis te zijn terwijl ik ze achter het behang kon plakken, uit vrees dat men dan begon te zeuren over een baan zoeken...
  Maar nu durf ik na 19 jaar moederen eerlijk te zijn.

 5. Ik heb mezelf(!!) en andere mensen weleens wijsgemaakt hoe gezellig het is om met je kinderen thuis te zijn terwijl ik ze achter het behang kon plakken, uit vrees dat men dan begon te zeuren over een baan zoeken...
  Maar nu durf ik na 19 jaar moederen eerlijk te zijn.

 6. Volgens mij zijn dat vooral de moeders die alles tegelijk willen. EN een carriere EN tijd voor zichzelf EN een goede huisvrouw willen zijn EN ook nog goed willen moederen.
  Wanneer leren wij eens keuzes maken? Dat maakt het leven een stuk overzichtelijker!

 7. Nee liegen over de moederlijke schijn doe ik niet, als ik ze even achter het behang kan plakken dan zeg ik het gewoon. Waarom zou ikd aar over liegen, het zijn schatjes en draken tegelijk en elke moeder weet dat kinderen zo kunnen zijn.

 8. Ik lieg enkel dat ik niet mee kan naar eoa stomme bezigheid omdat ik geen babysit heb.... ik gebruik mijn kind in die zin wel eens als excuus.

  Maar iedereen om me heen (incl moeders van speelkameraadjes) weten wel dat ik net als zij mijn kind geregeld achter het behang kan plakken. Niet iets waar ik over blo ia... maar wel naar de mensen om me heen uit.

  Kinderen is 99 procent minder leuk, maar die ene procent, die spontane knuffel of leuke opmerking, maken het de moeite waard telkens weer 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *