Thuisblijfmoeder Romy (35): van carrièretijger tot thuisblijfmoeder

Thuisblijfmoeder

Romy (35) heeft samen met haar man Roy drie kinderen en de vierde is op komst. Ze wilden altijd al een groot gezin, en zijn heel dankbaar dat hun wens uitkomt.

Romy stond bekend als een carrièretijger en werkte met veel plezier bij een detachering- werving & selectie bureau. Nu is is Romy thuisblijfmoeder.

Hoe dat kwam lees je hieronder!

Hoe was de beslissing om fulltime te moederen? 

Als je mij tien jaar geleden had gevraagd of ik fulltime zou gaan moederen, dan had ik heel resoluut nee gezegd. Ik was van mening dat ik een betere moeder was als ik werkte.

Op kantoor kon ik mijn ei kwijt.

Mijn werk was mijn passie.  

Na de geboorte van Isabel en Roderick ben ik wel minder gaan werken, dat wel. Ik werkte destijds vier dagen per week, waarvan één dag thuis. Maar laten wij vooral eerlijk blijven. thuis was ik minder productief dan op kantoor.

Ik vond het heerlijk om te werken en niet afhankelijk te zijn van mijn man.

Met spoed op de operatietafel

Alles ging goed, totdat ik - inmiddels drie jaar geleden - met spoed op de operatietafel van het UMC kwam te liggen.

Toen was het ineens over en uit met de ‘pret’. Wegens lichamelijke klachten was ik genoodzaakt te stoppen met werken. Na een werkdag was ik compleet opgebrand, en dat kon ik mijn gezin niet aandoen.  Mijn man drong erop aan dat ik thuis bleef.

Ik ben  geen slechtere moeder nu ik geen baan meer heb

De keuze om fulltime te moederen heeft mij ervan overtuigd dat je altijd vanuit je eigen perspectief redeneert.

Ik ben namelijk niet een minder leuke moeder omdat ik niet meer werk. 

Nu ik thuis ben heb ik de eerste stapjes van Noel mee mogen maken, en dat vond ik prachtig!

Wel vond ik het belangrijk om iets voor mezelf te doen. Iets wat bij mij past.. zodat ik mijn ei kwijt kon.

Ik schrijf een blog Romy’s Choice, en ik ben een trotse gastblogger bij Gooisch https://gooisch.nl en Justliveblog.

Heb je advies gevraagd? 

Ik had geen advies nodig. Ik ben ervan overtuigd dat je moet doen wat je hart je ingeeft, ongeacht wat een ander daarvan vind.

Hoe reageerde je omgeving dat je fulltime thuis bleef? 

De reacties waren wisselend. Om eerlijk te zijn maakte het mij niet uit wat mijn omgeving ervan vond. Ik heb voor mezelf en mijn gezin gekozen, en dat is wat telt.

Wat vind je partner ervan? 

Roy stond volledig achter mijn beslissing. Mijn gezondheid en het welzijn van ons gezin stond voorop.

Hij was altijd hoofdkostwinner. Wij zijn nooit afhankelijk geweest van twee salarissen. We wisten dus ook dat het financieel haalbaar was als ik stopte met mijn baan.

Hebben jullie een nieuwe taakverdeling gemaakt? 

Onze taakverdeling was duidelijk. Roy werkt, en als hij er is dan gaat zijn volle aandacht uit naar zijn gezin. Ik regel alles m.b.t. de huishouding en de kids. Wij hebben twee dagen in de week een interieurverzorgster en drieëneenhalve dag een nanny die ons helpt: Finny.

Ik werk voornamelijk in de avonduren aan mijn blogs, en als ik naar een evenement moet dan hebben wij een vaste oppas. Een super fijne verdeling.

Wat vind je ervan dat je financieel afhankelijk bent van je partner? 

Mijn eigen inkomen gaf me een fijn gevoel. Ik kon doen en laten wat ik wilde en was helemaal geen verantwoording verschuldigd. Heerlijk om mijn man en kinderen te verwennen van mijn verdiende geld. En toen dat gevoel van onafhankelijkheid weg viel had ik het best moeilijk.  

Ik ontvang nu iedere maand een toelage zodat ik niet om geld hoef te vragen en dat is een heel prettige oplossing.

Wat is je grootste uitdaging als Thuisblijfmoeder? 

Ik was bang dat ik in een isolement terecht zou komen. Dat mijn wereld heel erg klein zou worden. Gelukkig is dit mede dankzij mijn werk als blogger niet het geval.

Ik heb nieuwe mensen ontmoet en onze nieuwe levensstijl past me goed.

Wat is het leukst aan fulltime moederen? 

Ik vind het heerlijk om samen met de kinderen te kunnen ontbijten, te lunchen en ’s avonds met z’n allen aan tafel te zitten en alle verhalen aan te horen.

Kun je een typische week beschrijven van jou als Thuisblijfmoeder? 

Mijn week is dankzij mijn werk nooit hetzelfde en dat vind ik heerlijk!

Mijn dag start wel altijd hetzelfde. Mijn nanny Finy start op maandag rond de klok van 07:00 uur op dinsdag en donderdag om 08:00 uur en op woensdag om 12:00 uur.

  • Rond kwart over zes gaat mijn wekker en dan zijn de kids meestal al gezellig bij ons in bed gekropen. Heerlijk wakker worden met al je kinderen om je heen. 
  • Rond half zeven zetten wij de televisie aan en krijgen ze warme melk. 
  • Rond zeven uur start ik de boel op. Dan worden de kinderen klaargemaakt, gaan wij aan het ontbijt en gaan de twee oudsten naar school en peuterspeelzaal (Roderick gaat alleen op de maandag naar pz). Na de zomervakantie gaat hij naar school.  
  • Als de kids de deur uit zijn zijn er genoeg huishoudelijke taken te doen. En als Noel ligt te slapen ben ik meestal lekker aan het werk. Isabel mag zelf bepalen of ze wil overblijven of thuis lunchen. 
  • Wij lunchen altijd met z’n allen aan tafel. Als Isabel weer naar school gaat focussen wij (lees de Finy en ik) ons op de andere twee kinderen. Het komt ook wel voor dat ik er even tussenuit glip. Mommytime, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet. 
  • Als Isabel ‘s middags uit school komt wordt er – lekker truttig – een koekje gegeten, iets gedronken en gekletst. 
  • Einde middag ga ik aan de kokkerel, en stopt Finy de kids in bad of onder de douche zodat ze fris en fruitig aan tafel zitten als er gegeten moet worden. 
  • Na het eten mogen de kinderen zich nog even uitleven en lekker gek doen. 
  • Roy brengt de kinderen tussen 18:30 – 19:00 uur naar bed. Ik start de dag op en Roy sluit de dag af. 

De invulling van de avonden is verschillend i.v.m evenementen en ons sociale leven. Verder hebben de kinderen natuurlijk ook nog hobby’s, vriendjes en verjaardagen.. dus het is druk genoeg in huize Koster.

Wat vind je van het overheidsbeleid dat hamert op arbeidsparticipatie? 

Ik denk dat iedereen het zelf uit moet maken. Zolang je je kinderen en de medemens niet benadeelt vind ik alles prima.

Hoe voorzie je in sociale contacten? 

Ik ben altijd wel erg op mezelf geweest, en met bijna vier kinderen en mijn blogs heb ik het druk genoeg. Ik durf best te zeggen dat ik vrij slecht ben in het onderhouden van mijn sociale contacten. Niet omdat ik het niet wil maar omdat er simpelweg te weinig uren in een dag zitten.

Hoe 'laad' je jezelf weer op? 

Ik sport graag en het schrijven van mijn blogs geeft mij een hoop positieve energie.

Je hebt een blog: waarom ben je dit begonnen? 

Via mijn blog wil ik Nederland laten zien dat je naast het mooie moederschap ook gewoon een vrouw bent die het verdient om tijd voor zichzelf vrij te maken. Het is belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen, want dat levert je een heleboel op. Ik geloof erin dat je dan ook de energie hebt om goed voor anderen te kunnen zorgen. Verder ben ik ook op Instagram actief onder Romy Eleonore waar ik een kijkje geef in mijn leven.

Hoe zie je de toekomst? 

Mijn toekomst zie ik rooskleurig in.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *