Hoe wil jij je leven leiden? Doe je mee aan de ratrace of kies je je eigen weg?

Alike

In de korte film Alike zie je een vader en zoon. Vader gaat elke dag naar zijn werk. Zoon gaat elke dag naar school.

In eerste instantie is het zoontje een vrolijke spring in 't veld. Maar langzaam maar zeker wordt hij steeds somberder en passiever. Eigenlijk net als zijn vader die er na een dag werken letterlijk grijs en grauw uitziet.

De boodschap van Alike

De boodschap die ik uit de korte film Alike haal is dat je niet mee hóéft te doen aan 'het systeem'. Je hoeft niet mee te doen aan de zogenoemde rat race. Sterker nog, wel meedoen kan geestdodend zijn en je ongelukkig maken.

Durf je eigen weg te kiezen!

Het is belangrijk om je eigen weg te durven kiezen, en je niet blindelings te laten leiden door wat de maatschappij zegt dat je moet doen.

Een prachtige boodschap dus voor moeders, en natuurlijk ook vaders vind ik. Als je als vrouw als man graag fulltime voor je kinderen wilt zorgen, laat je je daar dan niet van weerhouden door de heersende norm dat je alleen een nuttig burger bent als je betaalde arbeid doet.

Bekijk Alike

Hieronder kun je Alike bekijken. Het filmpje duurt 8 minuten, en er wordt niets in gezegd. Maar dat is ook niet nodig. Alike spreekt voor zichzelf.

 

Durf jij je eigen weg te gaan?

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Ik kan niet zoveel met dit soort dingen. Het is nu eenmaal zo dat sommige dingen gewoon moeten. Het is de kunst, denk ik, daar zoveel mogelijk het goede uit te halen en van te genieten. Een leven kan niet alleen maar leuk zijn. En er zijn daarnaast ook regels waaraan we ons, allemaal, zullen moeten houden.

  2. Ik kan niet zoveel met dit soort dingen. Het is nu eenmaal zo dat sommige dingen gewoon moeten. Het is de kunst, denk ik, daar zoveel mogelijk het goede uit te halen en van te genieten. Een leven kan niet alleen maar leuk zijn. En er zijn daarnaast ook regels waaraan we ons, allemaal, zullen moeten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *