Reacties

Thuisblijfmoeder of huisman worden: een kwestie van keuzes maken? — 24 reacties

  1. Wij hebben geen kinderen, maar zo'n drie jaar geleden heb ik er wel bewust voor gekozen om van 32 naar 28 uur te gaan omdat ik heel sterk het gevoel had dat de balans tussen werken en vrije tijd weg was en ja, toen hebben we ook echt wel gekeken of het financieel haalbaar is en ook goed gekeken naar ons uitgavenpatroon.

  2. Goed blog! Nu ben ik ziek en was het geen keuze om thuisblijfmoeder te worden maar daarna hebben we wel bewuste keuzes gemaakt. Zo zijn we van twee lease-auto's naar een eigen auto gegaan en kopen we nu een huis wat niet heel groot is maar wel prima bij onze levenstijl past. We kopen geen onzinnige dingen, geven vooral geld uit aan 'making memories met de kids' en leven zoveel mogelijk bewust!

  3. Goed blog! Nu ben ik ziek en was het geen keuze om thuisblijfmoeder te worden maar daarna hebben we wel bewuste keuzes gemaakt. Zo zijn we van twee lease-auto's naar een eigen auto gegaan en kopen we nu een huis wat niet heel groot is maar wel prima bij onze levenstijl past. We kopen geen onzinnige dingen, geven vooral geld uit aan 'making memories met de kids' en leven zoveel mogelijk bewust!

  4. Ik ben geen moeder, maar ik geloof niet dat minder werken niet haalbaar is. Het gaat inderdaad om wat je kiest. Dure vakantie of eenvoudiger? Eten plannen of gewoon kopen? Ik kom er steeds vaker achter dat minder makkelijk kan. Daarnaast ben ik van meer niet gelukkiger. Ik word gelukkig van minder stress door werk en thuis.

  5. Ik ben geen moeder, maar ik geloof niet dat minder werken niet haalbaar is. Het gaat inderdaad om wat je kiest. Dure vakantie of eenvoudiger? Eten plannen of gewoon kopen? Ik kom er steeds vaker achter dat minder makkelijk kan. Daarnaast ben ik van meer niet gelukkiger. Ik word gelukkig van minder stress door werk en thuis.

  6. Hier hoeven we niet veel te laten sinds ik thuisblijfmoeder ben. Ik werkte in de verpleging en mijn salaris ging veelal op aan kinderopvang, wat ik extra had, daar spaarden we van. Maar dat gaat nu ook nog. Iets waar wij als eerste mee stopte toen we een sabbatical namen waren de tijdschrift abonnementen, dit was ongezien toch best een kostenpost. Als ik vertel dat ik thuisblijfmoeder ben is de eerste reactie vaak, 'ik moet er niet aan denken de hele dag thuis zijn' en niet het financieel plaatje.

  7. Het is altijd goed om te kijken wat er mogelijk is. Helaas is het niet voor iedereen een kwestie. Als alleenstaande moeder moet je gewoon zelf de kost verdienen en de kinderopvang betalen!

  8. Het is altijd goed om te kijken wat er mogelijk is. Helaas is het niet voor iedereen een kwestie. Als alleenstaande moeder moet je gewoon zelf de kost verdienen en de kinderopvang betalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>